Riyasız ve Siyasetsiz Bir Final!
(Sorkun Yayla Şenliği)
Evet, Sorkun Kasabası Sülek Yaylası Şenliğinden bahsediyorum. 20 Temmuz gerçekten riyasız ve bir dizi güzelliklerin finali olmuştur. Toplum bilimcilerin “ D?P DALGA” dediği tabandan gelen şenlik yapma fikri
www.sorkunkasabasi.com’da Mehmet başaRAN ve Osman Yılmaz tarafından üyelere duyurulmu? ve üyeler bu fikre yoğun talep göstermiştir.
Bunun üzerine benimde içinde bulundu?um bir grup, Sorkun Kasabası’nın meseleleri ve şenlik yapma konusunu görüşmek üzere Belediye başkanı Sayın Abdurahman Keşir’i Konya’ya davet ettik. Başkan sa? olsun bizleri k?rmadı. 14 Haziran günü Fatih çarşının hemen arkasında bulunan Mehmet başaran a?abeysizin MED?KONT ELEKTRON?K bir başka deyi?le Sorkun Kahvehanesi’nde buluştuk. Sorkunlu hemşerilerimin her konuda sorusu oldu bu toplantının tüm konuşmaları tarafımdan kayıt altına alınmış olup bu karışlıklı konuşma tam abart?sız 8 saat sürmüştür. Neticede Başkan yaptığı ve yapamadığı tüm işleri usul usul anlatarak bizleri her konuda ikna etti. şenlik yapma fikrini destekleyerek Belediye öncülüğünde yapılmasını kabul ederek her konuda uzlaşma sağlandı.
Ve haftalarca beklediğimiz o an geldi. şenlik büyük bir coşku ve katılımcıların Bayramlaşması ile başladı. Gençler, ihtiyarlar, gelinler, kızlar, çocuklar ve yabancılar sarma? dolaş içinde Be?pınar’ın yemyeşil çayırlarında dolaştşk ve buz gibi suyundan içip tanı??p kaynaştşk.
Aziz dostum Ali Keser ile önceden anla?t??ımız gibi şenlikte buluşup hasret giderdik bunun yanında birçok sürprizle karışla?tım Dere Ortaokulundan öğretmenim Sayın Sabri Sevinç ile orada karışla?tım her zaman hürmetle andığı hocam ne kadar sevgi dolu anlatamam. Keza Lise hocam Mehmet Ertekin ve liseden arkadaşım İstanbul’dan gelen Sandılı Osman Atasoy’u ve diğer yeni dostlarımla tanışmaktan büyük bir keyif aldım.
Şenliğin sanatçısı ve sunucusu aynı zamanda Ortaokul arkadaşım olan Fazlı İnce; şenlik yapma fikri nasıl ve nereden çıktı? Neler konuştunuzı Sorkunlularla nasıl tanı?tınızı Kasaba hakkında neler düğünüyorsunuzı Gibi sorulara cevap vermem için kürsüye çağ?rmaz mış
?nanınız çok heyecanlandım. şöyle kürsüye yaklaşırken düğündüm nasıl bir hitap ile başlayayım diye.
Bundan 8–9 yıl önce yine Sülek Yaylası civarında ailecek pikniğe gitmiştik yaylanın bir başka yerinde Yörükler şenlik yapıyordu. Orada ki konuşmacıların hepsi sözlerine şöyle bağlıyordu:
Sayın Başbakanım,
İçişleri Bakanım
Milli eğitim Bakanım,
Devlet Bakanlarım,
Milletvekillerim,
Emniyet Genel Müdürüm,
Valim,
Garnizon Komutanım,
Belediye Başkanım,
Kaymakamım,
…
Vs. diye dakikalarca süren bir protokol selamlaması yaparak sözlerine bağlıyorlardı.
Bende şöyle etrafa bir göz attım bunlardan hiç olmadığı gibi Konya’ndan hatta Bozkırdan bile Başkan Mehmet Ülker harici kimseyi göremedim. Ha bu arada Yörüklerin Şenliğine Konya’dan ve Bozkır’dan protokol tam kadro katılmışlardı.
—Yörükler bu yaylada işgalci pozisyonunda yani Antalya sınırları dığında bir başka şehir Konya hudutları içinde şenlik yapıyor katılımcılara bakar mısınız?
Kendi kendime cevap vermekte çok zorlanmadım bizim bulundu?umuz da?ın bu tarafı BOZKIR! Adıyla, kaderiyle ve gördüğü muameleyle tam bir BOZKIR! Bu hitap ederken sayamadığım kişiler aslında katılmasallarda olur öylede oldu. Ortadaki büyük dengesizliği ve ne kadar sahipsiz olduğumuzu siz okuyucularım ve hemşerilerimin bilgisine sunmak istiyorum.
Bende Sayın Belediye Başkanlarım ve değerli hemşerilerim diyerek söze başladım. Bu siyasetsiz, riyasız ve toplum tabanından gelen istekle yapılan Şenliğin gösteri?ten uzak insani ahlaki ve sosyal bir hadise olduğunu Kasaba gençlerinin
www.sorkunkasabasi.com vasıtasıyla:
1. Okul öğrencileri için kitap kampanyas?
2. Okula tarayıcı fotokopi, fax ve projeksiyon makinesinin alınması
3. Okul ve Cami için iki adet jeneratör alınması
4. Sorkun’un girişine ve mezarlığa iki adet çeşme yapılması
5. Camiye şadırvan, halılarının yenilenmesi, kalorifer tesisat?, pencerelerini PVC ye çevrilmesi ses düzeni, tuvalet ve minarenin yapılması
6. Cami evinin oturula bilir hale getirmesi gibi saydığım icraatlara imza atan bu nitelikli çoğunlu?a bir F?NAL yakış?rd?. Onuda yaparak bu yıla damgasını vurdular dar?sı tüm Bozkırın başına.
Selam ve dua ile…
Muammer TUNAHAN
Bozkır Postası