bozkir.net Bozkir Forum Arsivi 03 Mayıs 2025 - 05:54 *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular:
Mesaj yazmaya başlamadan önce Forum Kurallarını Okuyunuz.
 
 
Sayfa: [1]   Aşağı git
Gönderen Konu: Gribe karşı, turp, bal ve soğan  (Okunma Sayısı 7863 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
mehmetsayin
Süper Aktif Üye
***
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 1298



« : 10 Aralık 2007 - 22:29 »

                           Gribe karşı, turp, bal ve soğan



Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Bitki Koruma Bölüm Başkanı Prof. Dr. Zeki Özer, ''Gripten korunmanın ve kurtulmanın formülü bitkilerle sağlıklı yaşam ve doğal beslenmedir. Bir baş soğan ile siyah veya kırmızı turp rendelendikten sonra, soğanın ya da turpun miktarı kadar üzerine süzme bal konulup 10-15 dakika bekletilmeli. Oluşan sıvı karışım yemeklerden sonra kaşıkla içilmeli'' dedi.


Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi (GOP) Bitki Koruma Bölüm Başkanı Prof. Dr. Zeki Özer, ''Gripten korunmanın ve kurtulmanın formülü bitkilerle sağlıklı yaşam ve doğal beslenmedir'' dedi. 

Prof. Dr. Özer, Tokat'ta gribalenfeksiyon nedeniyle sağlık kurumlarının hastalarla dolduğunu söyledi.Nezle, grip, sinüzit ve ses kısılması gibi solunum yolları hastalarının bitkisel beslenmeye önem vermesi gerektiğini bildiren  Özer, şöyle konuştu: 

''Bir baş soğan ile siyah veya kırmızı turp rendelendikten sonra, soğanın ya da turpun miktarı kadar üzerine süzme bal konulup 10-15 dakika bekletilmeli. Oluşan sıvı karışım öğle ve akşam yemeklerinden sonra kaşıkla içilmeli. Karışımın kalan bölümü ekmeğe sürülerek de yenilebilir. Bu işlem birkaç gün tekrarlandığında grip rahatsızlığı tamamen ortadan kalkar. Eğer karışım hastalığa yakalanmadan önce kullanılırsa kişi gribe yakalanmaz. Gripten korunmanın ve kurtulmanın formülü bitkilerle sağlıklı yaşam ve doğal beslenmedir.'' 

Özer, solunum yolları hastalıklarının yoğun olduğu bu dönemde, baharatlı bitkiler (eterik yağ içeren), roka, yabani hardal, turp yaprağı ve kökü, kır teresi, soğan, nane, limon, maydanoz gibi yiyeceklerin de tüketilmesinin faydalı olacağını söylerine ekledi.


 
                                              ŞİFA KAYNAĞI TURP


 İster yeşil salataya süs olarak kullanın, isterseniz rendelenmiş olarak yiyin, özellikle kış aylarında turbu sofranızdan eksik etmeyin.
İster yeşil salataya süs olarak kullanın, isterseniz rendelenmiş olarak yiyin, özellikle kış aylarında turbu sofranızdan eksik etmeyin.
Turp, şifa aşılayan sayısız özelliklerinin yanı sıra karaciğerin en yakın dostu olarak da biliniyor. Her gün içilen 1 kahve fincanı turp suyu karaciğeri güçlendirip safra kesesindeki taşları eritiyor. Ayrıca, soğuk algınlığı sebebiyle ortaya çıkan inatçı öksürükte 1 tatlı kaşığı turp suyu içmek, öksürük şurubu kadar etkili. B öbreklerdeki mikropları öldürür. Kum taşlarının dökülmesine yardımcı olur. Sarılıkta faydalıdır. Safra taşlarının düşürülmesini sağlar. Romatizma, siyatik, lumbago tedavilerinde kullanılır. Kabızlığı giderir. Diş etlerini kuvvetlendirir. Yatmadan önce bir bardak turp suyu içilirse, rahat bir uyku sağlar.


 




Kayıtlı

Dostlukların kurulması zor Kalplerin kırılması kolay
M. Sayın

Toplumsal hayatta en yararlı erdem hoşgörüdür. Dale Carnegie

İnsanların renkleri ayrı olsada göz yaşları aynıdır
arzuuuuum
Aktif Üye
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 829



« Yanıtla #1 : 10 Aralık 2007 - 22:35 »

valla soğanı yesem ben kesin değil bu dertlerden kurtulmak daha beter olurum.konyalılar soğan çok severler hele pilavın yanında iyi gider derler ama ben hiç sevmiyorum sğolun böyle faydalı bilgiler için.
Kayıtlı
mehmetsayin
Süper Aktif Üye
***
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 1298



« Yanıtla #2 : 10 Aralık 2007 - 22:47 »

valla soğanı yesem ben kesin değil bu dertlerden kurtulmak daha beter olurum.konyalılar soğan çok severler hele pilavın yanında iyi gider derler ama ben hiç sevmiyorum sğolun böyle faydalı bilgiler için.


              Sizzler sağ olun

SOĞAN
Soğanda bol miktarda A, B ve özellikle C vitamini, bol fosfor, iyot, silis, kükürt gibi vücuda çok faydalı maddeler, antibiyotik vazifesi gören esanslar ve hazım arttırıcı fermentler bulunduğunu kaydeden uzmanlar, kalp ve prostat bozukluğu, pankreas tembelliği (şekerliler), sinir zafiyeti, romatizma, cilt hastalıkları, cinsel iktidarsızlık, mide zayıflığı gibi hastalıklarda çok fayda verdiğini, bol idrar söktürdüğünü ve vücutta birikmiş su ve üreyi dışarı attığını bildiriyor. Soğanın, vücuttaki fazla tuzu da dışarı attığını belirten uzmanlar, pankreası çalıştırarak insülin ifrazatını arttırdığını ve kanda şeker seviyesini düşürdüğünü kaydediyor.
Fazla soğan yenen ülkelerde kanserin nadir görüldüğünü ve o ülke halkının uzun yaşadığını ifade eden uzmanlar, soğanın, karaciğeri ve bağırsakları dezenfekte edip zehirlerini temizlediğini ve gıdaların orada vücudu zehirlemesini önlediğini, bağırsak kurtlarını döktüğünü bildiriyor.
Uzmanlar, ağızda soğan kokusunu gidermek için yemekten sonra biraz ekmek kabuğu veya maydanoz çiğnenmesinin yeterli olduğunu söylüyor. Uzmanlar ayrıca, soğanın patateslerden ayrı, kuru, soğuk bir yere kaldırılması gerektiğini, çünkü soğan ve patatesin birbirini etkilediğini ve soğanın, patateslerden salınan nemle yumuşadığını hatırlatıyor. 
 
 
« Son Düzenleme: 10 Aralık 2007 - 23:10 Gönderen: osmankoyuncu » Kayıtlı

Dostlukların kurulması zor Kalplerin kırılması kolay
M. Sayın

Toplumsal hayatta en yararlı erdem hoşgörüdür. Dale Carnegie

İnsanların renkleri ayrı olsada göz yaşları aynıdır
ali_cicek
Aktif Üye
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 806



« Yanıtla #3 : 30 Aralık 2007 - 22:10 »

hele şu kış günü iyi  önlemler alalım  Shocked
Kayıtlı

Medeniyet Dediğin Açmaksa Bedeni, Desene Hayvan Senden Daha Medeni
***Yoksa Sana Olan Yakınlığımı ve Sana Gücümün Yettiğini İnkar Mı Ettin? (hadisi şerif)***
butterfly
Yeni Başlayan
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 3


« Yanıtla #4 : 20 Mart 2008 - 16:51 »

araştırmalar süpeeer...ama yeni olduğum için biraz fransız kalıyorum Huh?
Kayıtlı
ali_cicek
Aktif Üye
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 806



« Yanıtla #5 : 20 Mart 2008 - 19:00 »

araştırmalar süpeeer...ama yeni olduğum için biraz fransız kalıyorum Huh?
sağlıktan bahsediyoruz.  ;Dbu yiyecekleri tüketerek sağlıgınızı koruyabilirsiniz Wink
Kayıtlı

Medeniyet Dediğin Açmaksa Bedeni, Desene Hayvan Senden Daha Medeni
***Yoksa Sana Olan Yakınlığımı ve Sana Gücümün Yettiğini İnkar Mı Ettin? (hadisi şerif)***
Sayfa: [1]   Yukarı git
 
Gitmek istediğiniz yer: