bozkir.net Bozkir Forum Arsivi 01 Mayıs 2025 - 12:02 *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular:
Mesaj yazmaya başlamadan önce Forum Kurallarını Okuyunuz.

Sayfa: [1]   Aşağı git
Gönderen Konu: Sohbet bölümümüzde sorun yaşayanlar  (Okunma Sayısı 5054 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
navruz
Site Yöneticisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« : 23 Kasım 2006 - 17:57 »

Merhaba
Malumunuzdur sohbet bölümümüz flash tabanlı bir sistem.Bununla beraber bazı sorunlarda kendini gösteriyor.

İlk problemimiz flash player sürümünüzün eski olmasından kaynaklanıyor.Her ne kadar sistem çalışsada bazen hatalarla karşılaşabiliyorsunuz.
Bunu çözmek için www.adobe.com/downloads linkine gidiyoruz ve Adobe® Flash® Player 9 yazan yeri buluyoruz ve download linkine tıklıyoruz ve açılan sayfada

simgesine tıklıyoruz.
Programı indirdikten sonra kuruyoruz ve flashplayer güncellenmiş oluyor.

İkincisi ise sorun değil bir tavsiye niteliğinde.Eğer internet explorer programınız sohbette iken donuyorsa alternatif olarak Opera web browser programını kurabilirsiniz.Hatta programı kuranların çoğunluğunun internet explorer programını unutacağından eminim çünkü program internet explorer in veremediği bir çok özelliği içerisinde barındırıyor.(Ben unuttum 2 yıldır opera kullanıyorum).
Neyse programı övmeyi bırakayımda nasıl indirirsiniz onu anlatayım.
Önce www.opera.com sitesine gidiyoruz.Zaten anasayfada bizi

simgesi karşılıyor.Şu an en son versiyonu 9.02'yi bu simgeye tıklıyarak programı indirip kurabilirsiniz.
Programı kurduktan sonra varsayılan dil ingilizce olduğu için Türkçeleştirmemiz gerekiyor.
Bunun için Tools menüsünden Preferences'a tıklıyoruz.
Alt tarafta Language kısmı var.Her ne kadar Türkçe yazsada biz yanındaki Details kısmına tıklıyoruz.
User interface language kısmında ingilizce için olan dil dosyasının adresini görüyoruz. Onun yanında bulunan Choose kısmına tıklıyoruz ve opera nın kurulu olduğu dizine gidiyoruz.Buda başka bir yol göstermediyseniz c:\Program Files\Opera klasöründe oluyor.Dizindende
locale/tr dizinine gidiyoruz ve tr.lng dosyası karşımızda.Bunu seçip aç diyoruz ve opera artık Türkçe.
Güle güle kullanın.
osmanyilmaz
Forum Yöneticisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #1 : 23 Kasım 2006 - 22:39 »

teşekkürler.benim sorunum yok ama,sohbet ederken kopan çok oluyordu umarım faydalanırlar.

hakkımda bilgisi olmayanın fikride olmasın
www.sorkunkasabasi.com www.osmanyilmaz.tr.cx
rockseverr
Forum Yöneticisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #2 : 24 Kasım 2006 - 22:04 »

bu başlığa yazayım üşendim site çok yavaşladı bir ara sitede 77 online kişi vardı bre.amma meşhur oldu sitemiz hayırlısı navruz biraz hız yap ayarla Smiley
vetkopat
Yeni Başlayan
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #3 : 08 Ocak 2007 - 14:16 »

ya guzeldı acıklamalar bende sorun yasamıyorum ama nedendır bılmıyorum sohbet bolumunde daha bugune kadar hıç sohbet edemedım sadece bı ılk kayıt oldugum sıralarda sohbet edebıldım o kadar. ya ben aksamları cok gırıyorum nete ondan olabılır mı sohbette kımsenın olmaması
cereyanci
Aktif Üye
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #4 : 10 Ocak 2007 - 10:42 »

bende onu anlamıyom bi dünya adam olur kımse sohbettte değil
cereyanci
Aktif Üye
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site