bozkir.net Bozkir Forum Arsivi 06 Mayıs 2025 - 05:30 *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular:
Mesaj yazmaya başlamadan önce Forum Kurallarını Okuyunuz.
 
 
Sayfa: [1]   Aşağı git
Gönderen Konu: Sarımsağı çiğ yemeyin!  (Okunma Sayısı 2537 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
osmankoyuncu
Site Yöneticisi
******
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 2192



Site
« : 03 Haziran 2007 - 12:40 »

Gaziantep Üniversitesi (GAZÜ) Tıp Fakültesi Klinik Biyokimya Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nejat Yılmaz, sarımsağın, çiğ yenildiğinde yarardan çok zarar verdiğini bildirdi.
     

 Prof. Dr. Yılmaz, sarımsağın (Allium sativum) 5 bin yıldan fazla zamandır bilindiğini, antik çağlarda Babilliler, Mısırlılar,Vikingler, Çinliler, Yunanlılar, Romalılar, Araplar ve Hindular'ın sıklıkla sarımsak tükettiklerinin bilindiğini belirtti.
     
Özellikle bağırsak hastalıklarında, parazitlere karşı, solunum hastalıklarında, deri hastalıkları, yaraların iyileştirilmesinde ve yaşlılığa karşı sarımsağın kullanıldığına dikkat çeken Prof. Dr. Yılmaz, İkinci Dünya Savaşında açık yaraların üzerine direkt olarak sürülerek, enfeksiyonun yayılmasının engellendiğini söyledi.
     
Yayınlanan 3 bin makalede sarımsağın sağlık üzerindeki etkilerinin incelendiğini ve bilimsel sonuçların tüm dünyada yayınlandığını ifade eden Prof. Dr. Yılmaz, şöyle dedi:
     
''Sarımsağın faydaları arasında kalp damar hastalıkları, kanseri engellemesi, immün bağışıklık sistemin uyarılması, detoksifikasyon yapması, radyasyona, strese karşı koruması,fiziksel gücün artırılması ve antiaging etkileri bu çalışmalarda gösterilmiştir.''
     

     SARIMSAĞI ÇİĞ YEMEYİN, ZARAR GÖRÜRSÜNÜZ



      Ayrıştırmanın (ekstraksiyon), yiyeceklerin istenmeyen özelliklerini yok ettiği gerçeğinin uzun zamandır bilindiğini ifade eden Prof. Dr. Yılmaz, şunları söyledi:
     
''Çiğ sarımsağın tahriş edici, asidik ve okside edici bileşikleri bu ayrıştırma ile yok edilebilmektedir. Bazı kültürlerde bu ayrıştırma için sarımsak ıslatılmakta veya alkol, süt ile ayrıştırılmaktadır. Sarımsağın birçok istenmeyen yan etkisi, fazla miktardaki yağda erir organosülfur içeriğinden kaynaklanmaktadır.''
     
     
YILLANMIŞ MUCİZE SARIMSAK

     
 ''Ülkemizde çok sık tüketilen sarımsağı maalesef genellikle çiğ yediğimizde yarardan çok zarar görmekteyiz, çiğ tüketim sarımsaktan faydalanmamazı engellemektedir'' diyen Prof. Dr. Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:
     
 ''Çiğ tüketilen sarımsaktaki 'Allicin' denen madde, kolesterol düşürme etkisi yanında, karaciğer, mide, bağırsak sistemini tahriş edip, erkeklerde sperm hareketlerini yavaşlatmaktadır. Oysa dövülmüş sarımsak suda en az 10 ay kadar bekletildiğinde mucize bileşiği ''S-Alilsistein (SAC)''açığa çıkmaktadır. Bu mucize madde karaciğeri koruyucu, savunma sistemini güçlendirici, kanseri önleyici ve tüm kemoterapatik ilaçların istenmeyen yan etkilerini azaltıcı etkiye sahiptir. Ayrıca bu yıllanmış sarımsak ekstraktı (AGE) kötü kokmayan gençlik iksiri gibidir.
     
Yağda eriyen sarımsak içeriği (Allicin) lipit düşürücü etkisinin yanı sıra aynı zamanda karaciğer hücrelerine karşı toksik etki yapabilmekte ve laktat dehidrogenaz enzimini artırabilmektedir. Halbuki suda erir sarımsak içeriği (S-Alilsistein) sitotoksik olmadan tüm faydalı etkileri sağlamaktadır.
     
Yıllanmış sarımsak ekstraktı (aged garlic extract 'AGE') bu etkilerin yanı sıra hepatoprotektif, immun cevabı artırıcı, antikanser ve kemoperventif etkilere de sahiptir. Öyleki AGE antioxidatif etkilere sahipken, çiğ sarımsak oksidasyonu uyarmaktadır.''

Murat Atay / AA
Kayıtlı


Bu Vatanın Ekmeğini Yiyip Bu Vatana İhanet Edenler
Bir Gün Ekmek Yediği Yerden Kurşunu da Yerler!
osmanyilmaz
Forum Yöneticisi
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 3443



« Yanıtla #1 : 03 Haziran 2007 - 21:02 »

on ay önceden ıslatacaz ha
kim beklerki , yada hep bir yıl önceden ayalarki.
ben yemiyorum nasılsa.......
ama güzel bilgiler sağolasın Cool
Kayıtlı

hakkımda bilgisi olmayanın fikride olmasın
www.sorkunkasabasi.com www.osmanyilmaz.tr.cx
navruz
Site Yöneticisi
******
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 1964


Site
« Yanıtla #2 : 03 Haziran 2007 - 21:16 »

Alıntı sahibi: "osmanyilmaz"
on ay önceden ıslatacaz ha
kim beklerki , yada hep bir yıl önceden ayalarki.
Zaten pek sevmem Cheesy  Cheesy
Kayıtlı
Sayfa: [1]   Yukarı git
 
Gitmek istediğiniz yer: