bozkir.net Bozkir Forum Arsivi 01 Mayıs 2025 - 07:28 *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular:
Mesaj yazmaya başlamadan önce Forum Kurallarını Okuyunuz.

Sayfa: [1]   Aşağı git
Gönderen Konu: Çağlayan Göleti yükselirse sorun çözülecek  (Okunma Sayısı 7029 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
mehmetsayin
Süper Aktif Üye
Çevrimdışı Çevrimdışı

« : 19 Ocak 2008 - 15:05 »

Çağlayan Göleti yükselirse sorun çözülecek

Bozkır’ın en büyük yerleşim merkezlerinden biri olan Çağlayan kasabasında yapılan göletin 10 metre daha yükseltilmesi isteniyor.

göletle ilgili çalışmaları ve 32 metre yüksekliğin neden 10 metre daha yükseltilmesi gerektiğini gazetemiz aracılığıyla kamuoyuna aktaran Çağlayan kasabasının vatandaşları, göletin 10 metre yükseltilmesi durumunda civardaki 6 köyün daha sulama ihtiyacının karşılanacağını söylüyor. Konuyla ilgili isteklerini defalarca Devlet Su İşleri (DSİ) yetkililerine sunmalarına rağmen projede değişikliğe gidilmediğini belirten vatandaşlar, bu konunun incelenerek sorunun çözülmesini istiyor.
Vatandaşlar istediklerinin yapılması halinde ilçeye bağlı 5 köy ve bir kasabanın kuraklıktan kurtarılacağını belirtiyor. Gölette yapılacak olan yükseltmeden sonra bölgeye 12 milyon metreküp su kazandırılmış olacak. Çevre köylerden ve Çağlayan kasabasından toplanan vatandaşlar sorunlarının çözülmesi için gölet çevresinde yetkilileri göreve çağırdı. Yazdıkları pankartlarla sorunlarını anlatmaya çalışan köylüler, ellerinde “Göç önlensin, susuz Bozkır istemiyoruz, Üvey evlat muamelesi değil, öz evlat muamelesi görmek istiyoruz, yetkililerden iş değil su istiyoruz” yazılı dövizler taşıdılar. Yapımı için 1 milyon YTL proje bedeli olarak ayrılmış gölet yapıldığı zaman bölgedeki tarım alanlarında, özellikle elma ve üzüm üreticilerine büyük fayda sağlayacak.
Çağlayan göletinin yükseltilmesinin Bozkır için tarihi bir fırsat olacağına işaret eden vatandaşlar, “Göletin şuan ki kapasitesi 3,5 milyon metreküp. 10 metre daha yükseltilmesi durumunda kapasite 13 milyon metreküpe kadar çıkacak. Böylelikle sadece Çağlayan kasabasının değil, civardaki 6 köyün su sorunu da çözülecektir. Göletin yapım alanı ve arazi yapısı buna uygun. Kaynak ise Sarıot gölünde mevcut. Sarıot gölünde 73 milyon metreküp su rezervi var. DSİ Konya Bölge Müdürlüğüne bu konuda birçok dilekçe verildi ama yetkililer projede değişikliğe gidemeyeceklerini söylediler.  

Dostlukların kurulması zor Kalplerin kırılması kolay
M. Sayın

Toplumsal hayatta en yararlı erdem hoşgörüdür. Dale Carnegie

İnsanların renkleri ayrı olsada göz yaşları aynıdır
osmankoyuncu
Site Yöneticisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #1 : 20 Ocak 2008 - 18:54 »

Arkadaşlar bu konuları bizzat kendim Bozkırlı milletvekilimiz Sayın Mustafa KALAYCI ya sordum bu konuda çalıştıklarını ve DSİ Konya ile görüşmelerin olumlu yönde geliştiğini belirttiler.

Umarım yakında sevinçli haberi alırız.

Bu Vatanın Ekmeğini Yiyip Bu Vatana İhanet Edenler
Bir Gün Ekmek Yediği Yerden Kurşunu da Yerler!
navruz
Site Yöneticisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #2 : 20 Ocak 2008 - 19:17 »

Yapılsa güzel olacağı kanısındayım ama çokta işe  yarayacağını düşünmüyorum şahsen.
Göletin yapıldığı mevki bizim yaylamızın hemen altında. Oldukça alçak bir mevkide. Göz kararı bakınca 10 metre yükseltmekle o köylere çıkar gibi görünmüyor açıkçası.

Diyelim ki 10 metre yükseltmekle o köylere su ulaştı. Göletteki suyun ne kadarını kullanabilecekler.
Suyun ulaşması için 10 metre deniliyor. Yani su seviyesi 1 metre düştüğü anda su yine ulaşmayacak.
Orada toplanacak suyun büyük bir kısmı kar sularının erimmesiyle birikecek.

Onun dışında neredeyse hiçbir kaynak yok. Tabi belirtilen Sarıot Gölü'nden başka. Ama kuruyan Sarıot Gölü. Yeterli kaynak suyu olsa zaten Sarıot Gölü kurumazdı öyle değil mi? Çok kere gidip geldiğim için biliyorum. Orada bir akarsu kaynağı var doğru. Ama göletle arası bir hayli uzak. Yani sağlam bir hat yapılmazsa o su gölete varmadan kaybolur gider. Kısacası Sarıot Gölü kaynak olarak kullanılsa bile yetersiz kalacağı %100.

Bazı konularda yanılıyor olabilirim teknik olarak ama benim görüşüm bu.
« Son Düzenleme: 20 Ocak 2008 - 19:18 Gönderen: navruz » Kayıtlı
mehmetsayin
Süper Aktif Üye
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #3 : 20 Ocak 2008 - 19:54 »

Göletin bulunduğu mevki tahminim 1500 metre faydalanacak köylerin denizden yüksekligi mesela meyrenin ki 1200 metreyigeçmez
yani 300 metre aşagıda
göletin yükselti daha fazla su tutmak için Göletin şuan ki kapasitesi 3,5 milyon metreküp. 10 metre daha yükseltilmesi durumunda kapasite 13 milyon metreküpe kadar çıkacak.

1metre eksildiginde  su çıkmaz diye bir sorun olmaz

ilgilerinize teşekkür ederim

Dostlukların kurulması zor Kalplerin kırılması kolay
M. Sayın

Toplumsal hayatta en yararlı erdem hoşgörüdür. Dale Carnegie

İnsanların renkleri ayrı olsada göz yaşları aynıdır
elementx
Yeni Başlayan
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #4 : 21 Ocak 2008 - 14:22 »

Arkadaşlar Sunu bilmek gerekiyor Bir dereli oalrak görüşüm şudur. Bu çarşamba çayı gökden zembille inmiyor Göz yapalım derken göz çıkartılmasın. Çarşamba çayını besleyen en büyük kaynaklardan birisi olan yer benim kanaatime göre Dere Sarıot yaylası Havzasıdır Burda bulanan sular Aygır gedigi kısmından Çarşamba çayına akmaktadırr. Bu Sadece Denildigi  Kontvde programda bir arkadaş Düdenlerle akdenize çıkıyor diyorrda Aklım almadı gitti. Bu düdenler taaaa akdenizi buluyorrda Yanı başındaki su çıkan Çarşambanın kaynagını bulma ihtimali yokmudurrr. bu iyi düşünülmelidir.  Birde Su kontv'de yapılan açık oturum niyee Web siteleri bazında duyurulumadı Bozkırın niye haberi yok sadece Fikiri ve Bu fikirlerle Zikirleri Dış basında oluşturulmakmı isteniyor Bunları ben açıkcası garipsedim. Rastlandı olarak dernek programı oldugu için izlemiş oldum.  Degilse Bu şekildeki önemli ve güncel bir ve Bizlerin geleceginide ilgilendiren konuyu kaçırmazdım...
navruz
Site Yöneticisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #5 : 21 Ocak 2008 - 14:31 »

Birde Su kontv'de yapılan açık oturum niyee Web siteleri bazında duyurulumadı Bozkırın niye haberi yok sadece Fikiri ve Bu fikirlerle Zikirleri Dış basında oluşturulmakmı isteniyor Bunları ben açıkcası garipsedim. Rastlandı olarak dernek programı oldugu için izlemiş oldum.  Degilse Bu şekildeki önemli ve güncel bir ve Bizlerin geleceginide ilgilendiren konuyu kaçırmazdım...
Bu konuda sana hak vermiyor değilim. Bozkır'ın sivil toplum kuruluşları malesef daha internetin ne kadar önemli bir reklam kapasitesi olduğunun farkına varmış değiller. Konya'nın ilçeleri arasında interneti Bozkır ilçesi kadar yaygın kullanan bir ilçe yoktur. Ama her nedense bir çok faaliyetten ya son anda haberimiz oluyor ya da yapıldıktan sonra haberimiz oluyor. Halbuki bize zamanında bilgi verseler çok şey değişir.
elementx
Yeni Başlayan
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #6 : 21 Ocak 2008 - 14:43 »

Ben şöyle diyeyim sana Ben bozkırda duyuruldugunu bile sanmıyorum. Çünkü Yayında aygırdan çekilen videolar bile o gün için son zamanda çekilmiş ve direk olarak gidilmiştir. Zaten programda Muhtarların bilee birşeyden haberi olmadıgı anlaşılıır Birşeyler konusmadırlar KaracaArdıçlı Kardeşimizden başka onlar sadece dinlemekle yetindiler. Fikir birşey üretilecekse Bilgili kişiler toplanır İlgili alakalı kişiler toplanır Sahibeli durumlar ortadan kaldırılır ve yayında herşey tam oalrak yayınlanır.

Kardeş interneti gören görür görmeyen görmez o onların hatasıdırr İlçeler bazında degil benim görüşüm Bazı illerden daha aktifiz Kullanıcı takipçi yönüyle. Hep derim İnternette Bozkır tanıtılıyorda Sanal Alemde Çok büyük bir dünya kurulmuş ama  gerçek hayatta bozkıra ne verebiliyorlar Boş boş boş yerinde sayıyor Ben Bugun Bozkıra gidiyorum yarın yine gidiyorum aynı degişen birşey yokkk... Beyşehirde Okudum beyşehire bakıyorum adamlar gelişim içinde Bu Bozkırın ayıbımıdır yoksa idarecilerinmidir. Bozkırın olamaz bozkır geçmişten günümüze kadar hep  Ön sflarda yer almışş Adından  söz ettirmiş ben burdayım demesini bilmiştir. O zmaan tek suçlular Yöneticililerdir.
osmankoyuncu
Site Yöneticisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #7 : 21 Ocak 2008 - 17:14 »

Yakup ben Bozkır'a ayda yada iki ayda bir geliyorum ben bile doğru dürüst gelişme göremiyorum. Sadece bir kaç tane yeni bina yapılıyor sadece başka bir gelişme yok tabi ona da gelişme denilebilirse.

osmankoyuncu
Site Yöneticisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #8 : 23 Ocak 2008 - 13:56 »

Çağlayan göleti yapımında görevli olan bir DSİ mühendisi ile konuştum. Baraj zemininin 10 metreyi kaldırmayacağını baraj yapılacak dağların zaten yılda 2 milimetre kayma yaptığını söyledi.

Umarım bu iş bir çözüme kavuşur.

elementx
Yeni Başlayan
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #9 : 23 Ocak 2008 - 17:02 »

İnşallah kardeş malüm kişiler bozkırımıza suana kadar ne verebilmişte şimdiden sonra birşey verecekmiş. Ben bir bozkırlı olarak resmen utanıyordum alt yapı eksikliklerinden.

Şimdi Bir Seydişhirli kardeşimiz(yanlış degilse) İstanbul Ucuzluk pazarı şeklinde bir yer açıyor. Dünyanın parası sermayesini koyuyor ve aylık kirasi bir o kadar tuzlu iken bakıyorum afedersiniz ama Ahırın önü bile omayacak pozinyonda topraktan düzensiz bir kaldırım suan düzeldide kaç ay o konumdaydıı Burdan yakacaksın başka birşey degil... Laf siyasetçisi degil icrat siyasettcisi lazım bozkıra..
Sayfa: [1]   Yukarı git

Gitmek istediğiniz yer: