bozkir.net Bozkir Forum Arsivi 04 Mayıs 2025 - 08:26 *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular:
Mesaj yazmaya başlamadan önce Forum Kurallarını Okuyunuz.

Sayfa: [1]   Aşağı git
Gönderen Konu: Bölgemizdeki Nüfus Çarpıklığı  (Okunma Sayısı 6815 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
navruz
Site Yöneticisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« : 22 Ocak 2008 - 13:27 »

Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK) tarafından yapılan nüfus sayımı sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte bazı çarpıcı gerçekler gün yüzüne çıktı. İlçe merkezleri ve kasabalar arasında yaptığımız araştırmalar sonucu neredeyse hiçbir yerleşim yerinin nüfusunun artmadığı, aksine çok büyük düşüşler olduğu tesbit edildi. İlçemizin bulunduğu bölgede İlçe ve kasaba bazında nüfusun en fazla çarpıtıldığı yerleşim yeri % 729,15 ile Taşkent ilçesi çıktı. En az nüfus değişikliği ise % 28,09 ile Seydişehir ilçesi çıktı. İlçemiz Bozkır ise% 54,14'lük değerle Seydişehir'den sonra 2. sırada yer aldı.

* Nüfus bilgilerindeki fazla gösterilen % miktar
** Eski nüfus bilgileri www.yerelnet.org.tr, yeni nüfus bilgileri Türkiye İstatistik Kurumu (http://www.tuik.gov.tr) sitelerinden alınmıştır.
osmankoyuncu
Site Yöneticisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #1 : 22 Ocak 2008 - 14:09 »

Hadim ve Taşkent ilçelerinin nüfusunun çok aşırı şişirildiği herkes tarafından biliniyordu. Ama açıkcası bu kadar da abarttıklarını düşünmemiştim. Gerçekten çok şaşırdım. Shocked

Bu Vatanın Ekmeğini Yiyip Bu Vatana İhanet Edenler
Bir Gün Ekmek Yediği Yerden Kurşunu da Yerler!
ali_cicek
Aktif Üye
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #2 : 22 Ocak 2008 - 14:15 »

osman tamda ben diyecektim benden önce davrandın.böylede sahtekarlık olmaz ya Embarrassed

Medeniyet Dediğin Açmaksa Bedeni, Desene Hayvan Senden Daha Medeni
***Yoksa Sana Olan Yakınlığımı ve Sana Gücümün Yettiğini İnkar Mı Ettin? (hadisi şerif)***
mutesebbis
Yeni Başlayan
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

TÜRKİYE CUMHURİYETİNİN KURUCUSU ULU ÖNDER

« Yanıtla #3 : 22 Ocak 2008 - 15:17 »

Gerçekten arkadaşlar bu sonuçlar herkesi hayretler içinde bırakıyor. Şimdiye kadar nüfusun bu kadar şişirilmesine neden izin verildi acaba? Peki şimdi ne olacak belediyeye gelen paralarda kısıtlamalar olacak, nüfusumuz 10600 iken gelen para yetmezken şimdi ne yapacaz peki. Gerçekten Türk milleti olarak abatmayı seviyoruz. Smiley

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!
osmankoyuncu
Site Yöneticisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #4 : 23 Ocak 2008 - 13:54 »

Sanırım gelen paralar azalacak. Umarım çok fazla etkilenmeyiz ve umarım artık yetkililer gerçek nüfus verilerine göre ilçelere hizmet götürürler. Örneğin Hadim Devlet Hastanesinde 5 uzman doktor çalışıyorken nüfus olarak 2 kat büyük olan ilçemizde sadece 1 tane uzman doktor var ve o doktorunda mart ayında gideceği söyleniyor.  Huh?

bilgisayarci
Site Yöneticisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mustafa

Site
« Yanıtla #5 : 23 Ocak 2008 - 18:43 »

Hiç şaşırmadım, zaten nüfusun gerçeği yansıtmadığını hepimiz biliyorduk. Bozkır yine ucuz atlatmış, Hadim, Taşkent artık ne yapar bilinmez...

Bu arada İstanbuldaki durum oldukça vahim Lips Sealed

"Şu vahdet tarumar olsun!" deyip saldırma İslam'a;
Uzaklaşsan da imandan, cema'atten uzaklaşma.
M.Akif
osmankoyuncu
Site Yöneticisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #6 : 23 Ocak 2008 - 23:17 »

Konya'nın milletvekili sayısı düşüyor

Adrese dayalı nüfus sayımından çıkan sonuçlar Meclis’teki 550 sandalyenin illere göre dağılımını da değiştirdi. En fazla değişim İstanbul’da oldu. Peki, önümüzdeki seçimlerde hangi il ne kadar vekil çıkaracak? İşte bu sorunun cevabı…

Bir, iki, üç, dört, beş dedik ve sonunda 70 milyonu bulduk… Türkiye’nin gerçek nüfusu 70 Milyon 568 Bin 256… Açıklanan yeni nüfus rakamları, şehirlerin çıkaracağı milletvekili sayısının yanı sıra, belediyelerin İller Bankası’ndan aldığı payı da etkileyecek… Konya, Erzurum, Trabzon, Malatya, Yozgat, Kırıkkale, Afyon, Tokat, Ordu ve Sivas’ın Meclis’teki temsilci sayısı düşecek.

Milletvekili sayılarının yeniden belirlenecek olması, kişi başına düşen milletvekili sayısındaki iller arası adaletsiz durumu da kısmen düzeltecek…

Nüfusu 2,5 milyon artan İstanbul’un parlamenter sayısı, 70’den 83’e yükselecek. Ankara ve İzmir’in 3’er, Kocaeli ile Gaziantep’in 2’şer, Bursa, Diyarbakır, Tekirdağ, Kayseri ve Balıkesir’in ise 1’er yeni milletvekili olurken Konya’da 16 olan milletvekili sayısı 14 düşecek…

Nüfusu azalan 44 belediyenin geliri de düşüyor. Adrese dayalı sistem, Türkiye’nin toplam nüfusunun 2000 sayımına göre 2 milyon 700 bin arttığını gösteriyor. Yeni sonuçlar, nüfusu bir hayli düşen özellikle küçük ilçeler ve bazı illerin belediye paylarını önemli ölçüde düşürecek. Şehirlerde yaşayanların sayısının değişmesi, özellikle altyapı yatırımları açısından büyük önem taşıyor. Çünkü illere yapılan yardımlardaki para tutarı nüfusuna göre ayarlanıyor.

AliRizaOzaslan
Aktif Üye
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #7 : 03 Şubat 2008 - 11:27 »

Dostlar merhaba.. Ne yazık ki çarpıklık yanlız nüfusumuzda mı?Kanunlarımızdan tutun da gidebildiğiniz yere kadar çarpıklık,çarpıklık...Çünkü hiç bir verimiz gerçeği yansıtmıyor.Güncelleştirme adına çok çaba harcamamız gerekir.Esen kalınız.

Hamdım             Piştim            Yandım
Pessimist
Süper Aktif Üye
Çevrimdışı Çevrimdışı

Pessimist Sytle

Site
« Yanıtla #8 : 03 Şubat 2008 - 17:21 »

Sonunda Gerçek Nüfusumuzu ögrendik herkez şişiriyordu şimdi gelen ödenekler %50 yakın düşecek

Susuz çölde inci ßulsan damla arar gözlerin...

Ahvalim suskun , Dokunan ßana Mendil Tutsun...
Sayfa: [1]   Yukarı git

Gitmek istediğiniz yer: