bozkir.net Bozkir Forum Arsivi 01 Mayıs 2025 - 06:29 *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular:
Mesaj yazmaya başlamadan önce Forum Kurallarını Okuyunuz.

Sayfa: [1]   Aşağı git
Gönderen Konu: Özal'ı öldüreni adına dek biliyorum  (Okunma Sayısı 2390 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
mehmetsayin
Süper Aktif Üye
Çevrimdışı Çevrimdışı

« : 09 Şubat 2008 - 12:11 »

Özal'ı öldüreni adına dek biliyorum

İstihbaratçı Bülent Orakoğlu 'Turgut Özal'ı öldürenin adını da biliyorum' dedi ve bombayı patlattı: 'İpekçi, Mumcu ve Turgut Özal, gizli dosyayı okuduktan sonra öldürüldü'

Ali Sali'nin haberi

Emniyet İstihbarat Dairesi eski Başkanı Bülent Orakoğlu 9. Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal'ı öldürüldüğünü suikastı tezgahlayan kişinin ise devletin üst düzey yönetiminden biri olduğunu ileri sürdü. Henüz piyasaya verilmeyen Haberajanda dergisine röportaj veren Orakoğlu, Abdi İpekçi, Uğur Mumcu, Eşref Bitlis ve Turgut Özal'ın PKK derin devlet ilişkisine yer verilen bir dosyayı okuduktan sonra öldürüldüklerini ileri sürdü.

DOSYAYI OKUYAN ÖLDÜ

Orakoğlu, Abdi İpekçi'ye öldürülmeden hemen önce bir dosya geldiğini, dosyada bir devlet örgütlenmesinin bilgilerinin yer aldığını söyledi. İpekçi dosyayı aldıktan hemen sonra CIA'in Ankara temsilcisine gelerek, dosyadaki devlet örgütlenmesini sorduğunu iddia eden Orakoğlu, İpekçi'nin dosyaya ulaştığını açık ettikten çok kısa bir süre sonra öldürüldüğünü söyledi. haber7

Öldürülmeden üç gün önce benzer bir dosyanın da gazeteci Uğur Mumcu'ya da geldiğini ileri süren Orakoğlu Mumcu'nun Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ı aradığını Özal'a ulaşamayınca da dönemin Jandarma Genel Komutanı olan Orgeneral Eşref Bitlis'e telefonla dosyadaki bilgileri anlattığını iddia etti.

Orakoğlu'na göre Bitlis'le yaptığı telefon görüşmesinden üç sonra Mumcu bombalı bir saldırıyla öldürüldü. Mumcu'dan çok kısa bir süre sonra da Orgeneral Bitlis'in uçağı düşürülerek öldürüldü. Orgeneral Bitlis'in ölümünden iki ay sonra da Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın Çankaya Köşkü'nde geçirdiği bir kalp krizi sonrasında hayatını kaybettiğini hatırlatan Orakoğlu Özal'ın da kontrgerilla tarafından öldürüldüğünü ileri sürdü. Özal suikastını üst düzey bir devlet görevlisinin organize ettiğini ileri süren Orakoğlu, röportajda ısrarlı sorulara rağmen "Bu ismi biliyorum ama söyleyemem" dedi.

Yenişafak

« Son Düzenleme: 09 Şubat 2008 - 12:18 Gönderen: mehmetsayin » Kayıtlı

Dostlukların kurulması zor Kalplerin kırılması kolay
M. Sayın

Toplumsal hayatta en yararlı erdem hoşgörüdür. Dale Carnegie

İnsanların renkleri ayrı olsada göz yaşları aynıdır
bilgisayarci
Site Yöneticisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mustafa

Site
« Yanıtla #1 : 09 Şubat 2008 - 12:24 »

Ne diyeceğimi bilemiyorum.  Huh? Huh? Huh?

"Şu vahdet tarumar olsun!" deyip saldırma İslam'a;
Uzaklaşsan da imandan, cema'atten uzaklaşma.
M.Akif
rariramba
Yeni Başlayan
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #2 : 16 Mart 2008 - 22:41 »

kımı ıstıyolarsa oldursunler mustafa kemalın da dedıgı gıbı bız olunceye kadar yerımıze yenı turk evlatları gelecektır ben bunu bıldıgım ıcın  turklugumden gurur duyuyorum
Sayfa: [1]   Yukarı git

Gitmek istediğiniz yer: