bozkir.net Bozkir Forum Arsivi 17 Nisan 2025 - 12:00 *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular:
Mesaj yazmaya başlamadan önce Forum Kurallarını Okuyunuz.

Sayfa: [1]   Aşağı git
Gönderen Konu: Tıp dilinin Türkçeleştirilmesi istendi  (Okunma Sayısı 2834 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
osman_sel
Aktif Üye
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

« : 07 Kasım 2007 - 16:50 »

Tıp dilinin Türkçeleştirilmesi istendi

Prof. Döşoğlu, bazı hekimlerin doğaüstü ve gizemci görünme isteğiyle karşı çıkmasına rağmen, tıp dilinin Türkçeleştirilmesinin, hekimin dediğini hastanın anlamasını sağlamak için önemli ve gerekli olduğunu savundu.

Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi, Nöroşirürji Anabilim Dalı Öğretim üyesi ve Türk Nörşirürji Derneği Nöroşirürji Sözcükleri Çalışma Grubu Başkanı Prof. Dr. Murat Döşoğlu, bir kaç yıldır bazı kesimlerce sürdürülen tıp dilinin Türkçeleştirilmesi çalışmalarında önemli aşamalar sağlandığını açıkladı.

Türk Nöroşirürji Derneği’nin çeşitli girişimleri olduğunu anlatan Döşoğlu, beyin cerrahları olarak bu alanı yabancı terimlerden arındırmak için “Nöroşirürji Sözcükleri Çalışma Grubu” oluşturduklarını; derneğe kayıtlı uzman ve öğretim üyesi yaklaşık bin kişinin konu hakkında bilgilendirildiğini söyledi.

TÜRKÇE TERİM KILAVUZU İNTERNETTE
Döşoğlu, “Nöroşirürjide Yazım, Eğitim ve Öğretim için Türkçe Terim Kılavuzu” hazırladığını ifade ederek, kılavuzun basıldığını ve üyelere ücretsiz gönderildiğini, ayrıca internette de kullanıma açıldığını ifade etti.
oktaydemirtas
Yeni Başlayan
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #1 : 08 Kasım 2007 - 11:38 »

Doktorların dilinden anlamak için doktor olmak mı şart?Dilimizin bilim dili olmayacağını düşünenlere karşı iyi bir çalışma,başarıya ulaşır inşallah

Ağladım her yerde hep ah eyledim,Gördüğüm her kul için dostum dedim.Herkesin zannında dost oldum ama,Kimse talip olmadı esrarıma.
Sayfa: [1]   Yukarı git

Gitmek istediğiniz yer: