bozkir.net Bozkir Forum Arsivi 02 Mayıs 2025 - 07:08 *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular:
Mesaj yazmaya başlamadan önce Forum Kurallarını Okuyunuz.
 
 
Sayfa: [1]   Aşağı git
Gönderen Konu: Sosyal Tıkanmanın Önünü Konsiad Açabilirmi?  (Okunma Sayısı 3183 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
tamertaner
Yeni Başlayan
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 52


Site
« : 19 Kasım 2008 - 11:56 »

Sosyal Tıkanmaların Önünü KONSİAD Açabilirmi?

Değerli Dostlar;
İlçemiz Bozkır'ı sosyal ve siyasal arenada durağan durumundan nasıl olurda pozitif duruma döndürürüz'ün planları ve projeleri hummalı bir şekilde çeşitli kesimlerce başarılı bir şekilde tüm hızıyla sürdürülüyor. Aslında geç kalınmış proje ama yinede geçde olsa hayata geçirilebilir ve sürdürülebilir olması açısından bence fevkâlade güzel bir açılım ve yapılanmadır.

İşte bu yapılanma ve projelerden bir tanesi KONSİAD'dır. Konsiad yapılanması ve projesi'nin mimarı Sağlık Bakanlığı Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü'nde şube müdürü olarak görev yapan Ali Ulvi Ülker ağabeyimizdir. Ali Ulvi bey, maşallah kafasına koyduğu her türlü projeyi hayata geçirmekten ve sürdürülebilir olması için her türlü gayret ve çabayı gösteren bir büyüğümüz. Ali Ulvi bey doğrusu çok yönlü bir insan. Kendisi aynı zamanda eğitimci olduğu kadar bir yazar, bir yazar olduğu kadarda yönetici, bir yönetici olduğu kadarda sosyal proje uzmanı. Konsiad'ın temellerinin yapılanması Ali Ulvi Beyin öncülüğünde geçtiğimiz hafta İstanbul'daki bir öğretmen evinde İlçemiz Bozkır'ın akil adamları ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının tüzel sahipleri öncülüğünde iştişare amacıyla masaya yatırıldı ve tartışıldı.

Tüzük taslağı hemşehrimiz Ali Ulvi Ülker tarafından hazırlanıp, kuruluşu Abdullah Başçı, Şükrü Ay, Ali Ulvi Ülker ve Hakkı Cafer Yaren tarafından tasarlanan, Konyalı Sanayici ve İşadamları Derneği'nin kuruluş çalışmaları ile ilgili istişare toplantılarının halen sürmesi, bununla ilgili olarak İstanbul'daki Konyalı işadamı ve yöneticilerimizden; Taşkentli Abdullah Başçı, Bozkırlı Cafer Yaren, Kamil Bilgin ve Ali Ulvi Ülker, Beyşehirli Av. Ramazan Arıtürk ile Ilgınlı Av. Ömer Çiğil'den oluşan çekirdek bir heyet tarafından kuruluş çalışmalarına bir ivme kazandırılması ve bunun için 24 Nisan 2008 Perşembe günü saat 19.00'da İstanbul Bahçelievler Abidin Pak Öğretmenevi'nde İstanbul'daki Konya İli, İlçeleri, kasaba ve köylerine ait dernek ve vakıf başkanlarıyla yemekli bir istişare toplantısının yapılması ilçemiz Bozkır'ın kurumsal ticaret anlayışında bence yeni bir ivme ve yeni bir kazanımdır. Bunun akabinde ayrıca, 10 Mayıs 2008 Cumartesi günü yine Bahçelievler Abidin Pak Öğretmenevi'nde İstanbul'daki Konyalı İşadamı ve Sanayicilerininde katılacakları geniş katılımlı bir istişare toplantısının organizasyonuna başlanacağı hepimizin heycanla beklediği bir mevzuu. İlçemiz Bozkır'ın kurumsal ticaret anlayışında kurumsallaşmanın temelleri böylece Konsiad'la atılmış oldu. Yapısallaşma ve kurumsallaşma çalışmalarına katılanların çoğunun Bozkır'lı hemşehrilerimizin olması bence güzel bir adım ve güzel bir başlangıçtır. KONSİAD'ın kuruluş çalışmalarında yer alan; Cafer Yaren, Şükrü Ay ve Ali Ulvi Ülker, Bozkırlılar Derneği Genel Başkanı Lokman Ciğerci, Bozkırlılar Vakfı Genel Başkanı Kamil Bilgin, Bozkır Belediye Başkanı M.Akif Ülker, Radyo Yapımcısı Mustafa Çil, Akçapınarlılar Dernek Başkanı Hasan Ciğerci, Hisarlık Kasabası Dernek Başkanı Mustafa aydın, Harmanpınarlılar Derneği Başkanı Ahmet Ayyıldız, Bağyudu Hizmet Vakfı Başkanı Recep Dinç, Işıklar Köyü Dernek Başkanı Mustafa Göksu, Bozkırlılar Derneği Eski Başkanları Himmet Güzel, Nuri Yüceer katılanlar arasında olması bu yapılanmaya ve kurumsallaşmaya nekadar bir önem verildiğinin bir göstergesi ve toplumun tüm katmanlarınca bu yapılanmanın nekadar sahiplenildiğinin bir göstergesi olsa gerek. Aldığımız ve kamuoyuna yansıyan bilgilere göre toplantıya aşağıda belirttiğim dernek ve vakıflar bu yapılanmaya ve kurumsallaşmaya katılarak katkıda bulunmuşlardır. Dileğimiz bu yapılanma ve kurumsallaşmada ilçemiz Bozkır'ın tüm sathı mahallindeki iş adamlarımızdan tüm sivil toplum örgütlerinin de bu oluşuma ve yapılanmaya katılarak daha fazla katkı sağlamalarıdır.

Toplantıya Katılan Bazı Dernek ve Vakıflar:
Bozkırlılar Derneği
Bozkırlılar Vakfı
Taşkentliler Derneği
Taşkentliler Vakfı
Karapınarlılar Derneği
Karamanlılar Vakfı
Ilgınlılar Derneği
Beyşehir-Hüyük-Derebucak Kültür ve Dayanışma Derneği
Bozkır Hisarlık Kasabası Derneği
Bozkır Akçapınarlılar Derneği
Bozkır Harmanpınarlılar Derneği
Beyşehir Doğanbey Eğitim ve Kültür Derneği
Beyşehir Karahisar Derneği
Meram Kilistra (Gökyurt) Kültür ve Turizm Derneği
Bozkır Bağyurdu Hizmet Vakfı
Bozkır Karacaardıçlılar Derneği
Bozkır Işıklar Köyü Derneği

Değerli Dostlar;
Hepimiz aynı toprağın çocuklarıyız ve her birimiz doğduğumuz topraklarımızın malumunuz olmak üzere çeşitli ekonomik - iktisadi - sosyal ve bütünsel sorunları var. Nasıl projeler ve ne şekilde projeler üretmeliyizde ilçemiz Bozkır'ın makus talihini yeneriz diye hepimizin kendince bence kendisini sorgulaması ve beyin jimlastiği yapması gerekiyor. İlçemiz Bozkır'ı marka yapmak için nasıl ve ne şekilde projeler üretmeliyiz? sorusunu ben kendi kendime zaman zaman hep sorardım ve kendimce cevaplar bulmaya çalışırdım ve halen çalışıyorumda.

Bozkır'ı marka yapmak istiyoruz değilmi? Bunu gerçekten istiyormuyuz yada istemelimiyiz diye kendi kendimize hiç sordukmu acaba? Markalaşmada ilçemiz Bozkır, Konya ilimizle nasıl yarışır yada İlçemiz Bozkır'ı nasıl yarıştırırız? Mesela Bozkır'ı, Oksijen diyarı - kültürlerin birikimi olarak konumlandırsak veyahut saptasak nasıl olur? 2008 yılını Bozkır şehrimizi markalaşma projesini devreye koysak nasıl olur? Şehrimizin sahip olduğu, kültürel, tarihsel, doğal ve toplumsal özellikleri ile ekonomik ürün, hizmet imkan, fırsat ve avantajlarını bir bütünlük içinde diğer şehirlerden ayırt etmek amacıyla kendine özgü bir sembolle destekleyerek tanıtım ve imaj projesini veyahutta projelerini hayata geçirsek nasıl olur acaba? Bozkır şehrimizi markalaşma projesi, hayatımızın bütün renklerine dinamizm, illham ve enerji vermesi için Bozkır Belediye Başkanımız bu konuda toprağa atılan hayırlı bu tohumları yeşertmek için yada yeşertmek adına, toplumsal - sosyal ve ekenomoik projelere bütünsel bir açılımla yaklaşarak pasif durumdan, aktif duruma geçerek daha ön planda olmalı ve bir nevi lokomotif görevi görmelidir. Yaşananları, yaşanacakları ve gelişecek gelişmeleri merakla ve ilgiyle takip etmek umuduyla hep birlikte görelim ve izleyelim bakalım neler olacak?
Kayıtlı
hasandursun
Kıdemli Üye
****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 3031


BOZKIRLI OLMAK AYRICALIKTIR.


« Yanıtla #1 : 19 Kasım 2008 - 12:42 »

Paylaşımınız için Teşekkür ediyor ve Ali Ulvi ÜLKER Ağabeyimiz için söylediklerinizin altına imzamı atıyorum.

Bozkırın sesini Duyurmanın yollarından biriside  Bozkırımızdan çok sayıda  üst düzey yöneticiler, bürokratlar, siyasetçilerin, Türkiye ve Dünya çapında nam salmış Akademisyenler çıkması lazım diye düşünüyorum.
Kayıtlı

O'na yar olmuşum O'nun kuluyum
Mazimin yarına giden yoluyum
Hem çağdaşım hem Anadolu'yum
Ne sağda ne de solda gör beni

Ozan Uğur IŞILAK
hasandursun
Kıdemli Üye
****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 3031


BOZKIRLI OLMAK AYRICALIKTIR.


« Yanıtla #2 : 24 Kasım 2008 - 15:19 »

Gündeme...  önemli bi konu bence
Kayıtlı

O'na yar olmuşum O'nun kuluyum
Mazimin yarına giden yoluyum
Hem çağdaşım hem Anadolu'yum
Ne sağda ne de solda gör beni

Ozan Uğur IŞILAK
Sayfa: [1]   Yukarı git
 
Gitmek istediğiniz yer: