hasandursun
|
|
« : 20 Kasım 2009 - 18:41 » |
|
Selamun Aleyküm Bozkırlı hemşerihlerim;
Bozkırı ve Bozkırlıları seviyoruz. Sevdiğimiz insanların Ahiretini de düşünelim inşallah.
Sitemiz üyelerinden çok sevdiğim manevi ablam Menzilli ablacım anlatmıştı, üzüntüsünü dile getirmişti bana şöyleki: geçtiğimiz yıldı galiba Bozkır'da namazla alakalı bir konferans düzenlenmiş günlerce tanıtımı yapılmış; ama malesef konferansa katılım çok az olmuş.
Efendimiz (a.s.v) buyuruyor ki " Namaz dinin direğidir". Yine hesap günün de ilk sorguya çekileceğimiz konu Namaz konusudur.
Namaz konusunda benim en çok etkilendiğim kitap değerli yazar Cemil TOKPINAR abinin "Sabah Namazına Nasıl Kalkılır" isimli kitabıdır. Şu anda kitapta kampanya var kitap sadece 1 TL.
Önerim şudur: Bozkırda bir gönüllü veya gönüllüler belirleyelim. Bu kişeye bu kitaptan alıp gönderelim. O da bozkırda bütün esnaflara, gençlere, ev hanımlarına bu kitaptan dağıtsın.
Herkesin namazı kendine diyen varsa ben öyle demiyorum Ben Bozkırlıları çok seviyorum çok sevdiğim için Ahiretlerini de düşünüyorum.
Ben bu kitapları dağıtırım diyen gönüllü hemşerihlerim varsa yazsınlar.
Kitap göndermek isteyenlerde yazsınlar. Ben 75 tane gönderirim inşallah.
Not: Cemil TOKPINAR abiyi tanımam etmem. Niyetim o para kazansın değil. Zaten Cemil abinin de amacı bu kitaptan para kazanmak değil.
Bütün samimiyetimle önerdiğim bir proje. Yorum sizlerin...
Selam ve dua ile....
|
|
|
|
O'na yar olmuşum O'nun kuluyum Mazimin yarına giden yoluyum Hem çağdaşım hem Anadolu'yum Ne sağda ne de solda gör beni
Ozan Uğur IŞILAK
|
|
|
delireis
Yeni Başlayan
|
|
« Yanıtla #1 : 20 Kasım 2009 - 23:50 » |
|
eyvALLAH hocam güzel bir düşünce güzel fikir bu iş organze edilirse bizlerde kitap göndererek katkıda bulunmak isteriz inşALLAH saygılarımla.
|
|
|
|
SEHADET sonum, FIRDEVS yurdum, KEVSER hayat suyum, PEYGAMBERIM (S.A.V) komsum, CEMALULLAH'I SEYRETMEK enbüyük onurum olsun, YA RAB... AMIN!!!
|
|
|
menzilli
|
|
« Yanıtla #2 : 21 Kasım 2009 - 16:22 » |
|
» Türkan Hanım dindar bir ailede büyümüştü. Annesi her fırsatta ona ve kardeşlerine namaz kılmalarını söyler, hatta kızarak onları uyarırdı. Türkan Hanım namazın kılınması gerektiğine inanır, ama yine de kılmazdı, çünkü kılmak nefsine zor geliyordu. Bazen başlar, sonra terk ederdi.
Evlendi ve çocukları oldu. Annesi her geldiğinde aynı şekilde namaz kılmaları için ikaz etmeyi sürdürüyor, o da ısrarla kılmamaya devam ediyordu. Çok istemesine rağmen bir türlü nefsine galip gelemiyordu. Bir gün arkadaşları ona oturmaya geldi. İçlerinden biri annesini de yanında getirmişti. Teyze çok mübarekti. Öyle tatlı konuşuyordu ki, onu dinleyen saatler geçse usanmazdı. Teyze bir ara namaz konusuna değindi. O anlatırken, Türkan Hanım annesini hatırlamış ve annesinin eski günlerdeki namaz ikazlarını düşünüyordu. Misafirler de teyzeyi zevkle dinliyordu.
Türkan Hanımın küçük oğlu Zekeriya, dört yaşındaydı. Oynadığı oyunu bırakmış, teyzenin koltuğu dibinde iki elini yumruk yapıp yüzüne dayamış bir şekilde, kıpırdamadan dinliyordu. Annesi ikram için mutfakla salon arasında koşturup dururken mevzu değişmişti. O da onların yanına oturup sohbetin güzelliğine kapılarak çayını yudumlamaya başladı.
“Anne, senin yerine ben namaza başlayacağım”
Tam bu sırada mutfaktan bir gürültü geldi. Arkasından da oğlunun çığlığı duyuldu. Telâşla mutfağa koştu Türkan Hanım. Misafirler de korkuyla peşinden gittiler. Oğlu bir sandalye koyarak lavaboya çıkmıştı. Bir ayağı lavabonun içinde, diğeri ise dışarıdaydı. Sandalye devrilmiş yerde dururken, oğlu da lavabonun kenarında korkmuş bir şekilde asılı duruyordu. Koşup kucağına aldı. Su içeceğini zannederek:
“İsteseydin ben verirdim yavrum, ya düşüp bir yerine zarar verseydin” diye çıkıştı.
Türkan Hanım oğlunun verdiği cevabı, uzun yıllar geçmesine rağmen hâlâ unutamaz; çünkü şöyle demişti çocuğu:
“Anne, ben abdest alacaktım. Teyze dedi ya, namaz kılmayanlara Allah ceza verecekmiş diye. Ben de, sen ceza almayasın diye senin yerine namaza başlayacaktım.”
O an Türkan Hanım, tepeden tırnağa titrediğini hissetti. Allah, yıllarca namaz kılmayan Türkan Hanıma oğlunun davranışıyla müthiş bir ders vermişti. Yavrusuna sarılıp dakikalarca ağladı.
Bu hikâye birçok bakımdan ders verici. Aslında çocuklar büyüklere değil, anne babalar evlâtlarına namazı öğretmeli. Çünkü, Peygamber Efendimiz (s.a.v.) çocuklarımıza yedi yaşına geldiklerinde namaz kıldırmamızı ve on yaşına geldiklerinde ise ciddi bir şekilde üzerinde durmamızı emreder.
Çocuklarımıza -küçük yaşlarda gerek camilere götürerek, gerek ise evde cemaat yaparak- namazı sevdirmeli ve onlara örnek olmalıyız. Namaz çocuklara tatlı bir üslûpla, sevdirilerek anlatıldığı takdirde çocukların namaza karşı ilgi ve sevgileri kaçınılmaz olur.alıntı
|
|
|
|
BİR SEVDAM VAR..ONUN İÇİN BURDAYIM...
|
|
|
hasandursun
|
|
« Yanıtla #3 : 23 Kasım 2009 - 08:45 » |
|
eyvALLAH hocam güzel bir düşünce güzel fikir bu iş organze edilirse bizlerde kitap göndererek katkıda bulunmak isteriz inşALLAH saygılarımla.
Allah razı olsun abi. O zaman bozkırdda bu işi yapacak gönüllü arıyoruz...
|
|
|
|
O'na yar olmuşum O'nun kuluyum Mazimin yarına giden yoluyum Hem çağdaşım hem Anadolu'yum Ne sağda ne de solda gör beni
Ozan Uğur IŞILAK
|
|
|
bilgisayarci
|
|
« Yanıtla #4 : 23 Kasım 2009 - 11:03 » |
|
Teşekkürler Hasan biz de destek veririz inşaallah. Şimdi kitapların kime ve nasıl dağıltılacağı meselesi var sırada. Okullara, kamu dairelerine, esnaflara... Hangisine? Nasıl? Esnaflara dağıtmak kolay ama diğerleri nasıl olur? Önce planlayalım, dağıtmak kolay inşaallah.
|
|
|
|
"Şu vahdet tarumar olsun!" deyip saldırma İslam'a; Uzaklaşsan da imandan, cema'atten uzaklaşma. M.Akif
|
|
|
hasandursun
|
|
« Yanıtla #5 : 23 Kasım 2009 - 11:27 » |
|
Teşekkürler Hasan biz de destek veririz inşaallah. Şimdi kitapların kime ve nasıl dağıltılacağı meselesi var sırada. Okullara, kamu dairelerine, esnaflara... Hangisine? Nasıl? Esnaflara dağıtmak kolay ama diğerleri nasıl olur? Önce planlayalım, dağıtmak kolay inşaallah.
Allah razı olsun abicim. Abi kamu kurum ve kuruluşlarında bu kitabı dağıtmak sıkıntı olablir. Şuç teşkil etmez de sıkıntı oluştururlar. Abi biz öncelikle Esnaflara, ev hanımlarına, gençlere dağıtalım. İşte bur da önemli gönüllülerimizin olması bir kaç tane gönüllü olursa. Kitapları gönderdik mi dağıtırlar. Sen daha iyi bilirsin yavvv bunları sorma sen bir plan yap uygulayalım
|
|
|
|
Ozan Uğur IŞILAK
|
|
|
hasandursun
|
|
« Yanıtla #6 : 23 Kasım 2009 - 11:34 » |
|
Ayşe ablacım mükemmel bir hikaye şimdi okuyabildim Allah razı olsun senden....
|
|
|
|
Ozan Uğur IŞILAK
|
|
|
hasandursun
|
|
« Yanıtla #7 : 23 Kasım 2009 - 11:43 » |
|
Gönüllünün birisi Ali ÇİÇEK kardeşimiz olur diye düşünüyorum. Yanlış mı düşünüyorum Alicim
|
|
|
|
Ozan Uğur IŞILAK
|
|
|
bilgisayarci
|
|
« Yanıtla #8 : 23 Kasım 2009 - 11:43 » |
|
Allah razı olsun abicim. Abi kamu kurum ve kuruluşlarında bu kitabı dağıtmak sıkıntı olablir. Şuç teşkil etmez de sıkıntı oluştururlar. Abi biz öncelikle Esnaflara, ev hanımlarına, gençlere dağıtalım. İşte bur da önemli gönüllülerimizin olması bir kaç tane gönüllü olursa. Kitapları gönderdik mi dağıtırlar. Sen daha iyi bilirsin yavvv bunları sorma sen bir plan yap uygulayalım İstişarede fayda var. Öncelik gençlerin olmalı derim ben... Herkes bir fikir beyan etsin, en uygununa karar veririz inşaalah. Bu kapsamda okulların kütüphanelerine de merkez kütüphanesine de en az birer kitap yollanabilir.
|
|
|
|
"Şu vahdet tarumar olsun!" deyip saldırma İslam'a; Uzaklaşsan da imandan, cema'atten uzaklaşma. M.Akif
|
|
|
bilgisayarci
|
|
« Yanıtla #9 : 23 Kasım 2009 - 11:47 » |
|
Şimdi bir de şöyle bir önyargı oluşabilir: Vatandaş normal namazı kılmıyor siz sabaha uyandırmaya çalışıyorsunuz? Ya da "Namaz adamın umrunda değil ki, boşa çaba harcamayalım!"...
Evet boşuna teleşlanmayalım, çünkü kitap önceklikle namazın gerekliliğinden bahsediyor, daha sonra meseleye giriyor. Yani hiç namaz kılmayana bile okutmakta bir sakınca yok.
|
|
|
|
|
|
|
hasandursun
|
|
« Yanıtla #10 : 23 Kasım 2009 - 11:57 » |
|
Allah razı olsun abi.
Abi şimdi Kitabın ismi Sabah Namazına Nasıl kalkılır olunca. Sadece sabah namazından bahsediliyor sanıyorlar. Bu kitabı okuyun dediğim de ben zaten kalkıyorum diye cevaplar alıyorum.
Ama cemil abi de kitapta belirtiyor. Namaz kılan kılmayan herkes okusun diyor. Namaz kılanların da şevkini arttırır diyor.
Hayırlısı bakalım. Rabbim utandırmaz inşallah. Bozkırlılara okuturuz bu kitabı.
|
|
|
|
Ozan Uğur IŞILAK
|
|
|
bilgisayarci
|
|
« Yanıtla #11 : 23 Kasım 2009 - 12:00 » |
|
Allah razı olsun abi.
Abi şimdi Kitabın ismi Sabah Namazına Nasıl kalkılır olunca. Sadece sabah namazından bahsediliyor sanıyorlar. Bu kitabı okuyun dediğim de ben zaten kalkıyorum diye cevaplar alıyorum.
Ama cemil abi de kitapta belirtiyor. Namaz kılan kılmayan herkes okusun diyor. Namaz kılanların da şevkini arttırır diyor.
Hayırlısı bakalım. Rabbim utandırmaz inşallah. Bozkırlılara okuturuz bu kitabı.
Allah'ın izniyle dağıtmaya dağıtırız da okutur muyuz onu bilemem! Bu TV cemaati oldukça yaygın biliyorsunuz, bu cemaatin mensuplarına "kitap okumak" biraz ağır gelir doğrusu. Ama bir yerden de başlamak gerekiyor...
|
|
|
|
|
|
|
hasandursun
|
|
« Yanıtla #12 : 23 Kasım 2009 - 12:35 » |
|
Abi bir kişi bile okusa yeter.
|
|
|
|
Ozan Uğur IŞILAK
|
|
|
gizilcagirli
Yeni Başlayan
fotograftaki.O benim muhammed ali(m)
|
|
« Yanıtla #13 : 23 Kasım 2009 - 14:12 » |
|
hizmet hizmettir ALLAH yardimciniz olsun kardeslerim
|
|
|
|
NAMAZ KILMAYAN KAFIR OLMAZ AMA KAFIRLER NAMAZ KILMAZ.... (CIK ISIN ICINDEN CIKABILIRSEN)
|
|
|
gurbet
Ziyaretçi
|
|
« Yanıtla #14 : 23 Kasım 2009 - 16:45 » |
|
hasan abi bu güzel düsüncen icin Allah razi olsun bir sekilde bir yerleden baslamamiz gerekir niyet hayr sonucuda hayr olur insallah.bende bu güzel hizmetin icinde olmak istiyorum ama ben yurt disindayim nasil olacak ?
|
|
« Son Düzenleme: 23 Kasım 2009 - 16:56 Gönderen: gurbet »
|
|
|
|
|
|