bozkir.net Bozkir Forum Arsivi 10 Mayıs 2025 - 05:05 *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular:
Mesaj yazmaya başlamadan önce Forum Kurallarını Okuyunuz.

Sayfa: 1 2 [3] 4 5 ... 22   Aşağı git
Gönderen Konu: cuma mesajı  (Okunma Sayısı 260052 defa)
0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
AliRizaOzaslan
Aktif Üye
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #30 : 20 Haziran 2008 - 14:02 »

YAZ KUR’AN KURSLARI
Muhterem Mü’minler !

Çocuklarımız bize yüce Allah’ın emanetidir. Onlar dünyaya gelir gelmez Allah’a şükretmek, güzel isim vermek, helal kazançla beslemek, okutmak, terbiyeli ve ahlaklı yetiştirmek, zamanı gelince uygun bir eşle evlendirmek, onları sevmek, dua etmek, koruyup kollamak, iyi birer insan olmaları için gerektiği kadar ilgilenmek anne ve babaların görevidir. Bu aynı zamanda ebeveyn için çok büyük bir sevap kaynağıdır.
Kur’an-ı Kerim’de yüce Mevla çocuklarımız konusunda bizi uyarmakta, Sevgili Peygamberimiz de hadis-i şeriflerinde çocuklarımıza karşı vazifelerimizi sık sık hatırlatmaktadır. Kısaca İslam Dini çocukların iyi yetiştirilmesine çok önem vermektedir.
Çünkü, insanoğlunun sorumluluğu büyüktür. Allah İnsana diğer birçok canlı ve cansız varlıkları idare etme yetenek ve görevi vermiştir. Bu bakımdan onun bilgili, tecrübeli ve ahlaklı yetişmesi önem taşır. Allah insanlığa doğru yaşama bilgisi olarak ilâhî kitapları göndermiş, tüm peygamberleri en güzel ahlak üzere yaratarak insanlığa örnek olmalarını temin etmiştir. Bu yüce örneklerden yararlanmak da bilgi ile mümkündür. Tarihimize baktığımızda bize çok büyük bir kültür mirasının bırakıldığını, bu mirası iyi koruyup gelecek nesillere sağlıklı bir şekilde ulaştırmamız gerektiğini anlamak mecburiyetindeyiz. Bu hususta akıllı, vicdanlı ve sorumlu herkese büyük görevler düşmektedir.
Aziz Mü’minler!
Kur’an-ı Kerim, hidayet kaynağımız ve rehberimizdir. O’nu okumak, anlamak, ve yaşamak başta çocuklarımız olmak üzere başkalarına öğretmek bizim en önemli vazifelerimizdendir. Peygamber efendimiz döneminde başlayan Kur’an eğitimi çağlar boyu devam etmiştir. Mekke’ de Dar’ ul Erka, Medine’ de Suffe, daha sonraki dönemlerde Küttab, Osmanlılarda Sıbyan Mektebi, Medrese, Mahalle Mektebi [2] isimleriyle anılan Kur’an öğrenme ve öğretme mekanları günümüzde Kur’an Kursu şeklinde isimlendirilmiştir. Diyanet İşleri Başkanlığımızın talimatıyla İl ve İlçe Müftülüklerimizin nezaretinde yaz kursları düzenlenmektedir.
Yaz Kur’an Kursları bu yıl 23 Haziran’da başlayıp 22 Ağustos’a kadar devam edecektir. Bu güne kadar düzenlenen yaz kurslarına gösterilen ilginin her yıl artarak devam ettiği görülmektedir. Bir çocuğun veya gencin hayatı boyunca kendisine gerekli en temel dini bilgileri öğrendiği bu kurslara gösterilen ilgi memnuniyet vericidir. Bu kurslar çocuklarımıza abdest, namaz gibi konuları tatbikatıyla öğretme imkanı sağlamaktadır. Ayrıca bu kurslarımızda vatan, millet, bayrak gibi millî ve kutsal değerlere karşı saygı, anne-baba, akraba, komşu ve diğer insanlara karşı sevgi, dinî ve ahlâkî bilgiler, namaz sure ve dualarının usulüne uygun ezberlenmesi ve yüzünden Kur’an-ı Kerim okumalarını sağlamaktadır.
Peygamber Efendimiz (SAV) zamanından beri süregelen bu güzelliğin hep devam etmesini diliyor, hutbeme başta okuduğum Hadis-i Şerifin mealiyle son vermek istiyorum.
“Sizin en hayırlılarınız Kur’an-ı Kerim’i öğrenen ve başkalarına öğretenlerdir.” [3]
İsmail İPEK
Fatih Müftüsü/ İstanbul

Hamdım             Piştim            Yandım
hakiki
Aktif Üye
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #31 : 20 Haziran 2008 - 19:22 »

Ey iman edenler! Cuma günü namaz için ezan okunduğunda alışverişi bırakın ve Allahın zikrine koşun. Eğer bilseniz, bu sizin için daha hayırlıdır.

Namaz kılındığında yer yüzüne dağılıp Allahın lütfundan rızkınızı arayın Allaha çokca zikredin ki, kurtuluşa eresiniz.

Cuma suresi 62/  9- 10

Cumanız  mubarek kazancınız daim olsun amin

Nice  insanlar gördüm, üstünde elbise yok.
Nice elbiseler  gördüm, içinde insan yok.

Mevlana
delireis
Yeni Başlayan
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #32 : 26 Haziran 2008 - 21:50 »

Rabbim bilinmezliklerimde bilinenim ol...

Şüphelerimde eminliğim,
Nefsimle mücadelemde kazancım ol...
Çıkmazlarımda yol açanım ...
Bu sesler nedir, hangisi sendendir diye sorgulamalarımda sesime ses ol...
Her an Sana muhtacım
Bu yazıyı yazmak için,
Bu duayı söyleyebilmek için,
düşünebilmek,
konuşabilmek,
isteyebilmek için Sana, hep Sana muhtacım
Rabbim her an Sana muhtacım,
N'olur Rabbim yanımda ol...
Bilinenim..
Eminliğim...
Kazancım ol...
Çaresizliklerime çare ...
Sesime ses ve aramalarıma bulma ol...
Ya kaldır aradan perdeleri Seni görebileyim
Ya da kaldırdığım perdenin ardında Seni göreyim
Rabbim n'olur ... n'olur Rabbim
seçimlerimde irademi benden al ve içime SEN dol...
Allahım,o kadar aciz ve çaresizim ki,eğer,eğer beni bir an yalnız bırakırsan....ben yenilenlerden olurum...
Rabbim! bırakma beni,bırakma ........
Ey Fettah ,isminin tecellisi ile bana.... sana gelecek kapıları aç.......ve içeri girmeme izin lutfeyle...

dualara binlerce kez amin amin amin....

HAYIRLI CUMALAR

SEHADET sonum,
FIRDEVS yurdum,
KEVSER hayat suyum,
PEYGAMBERIM (S.A.V) komsum,
CEMALULLAH'I SEYRETMEK enbüyük onurum olsun,
YA RAB...
AMIN!!!
hasandursun
Kıdemli Üye
Çevrimdışı Çevrimdışı

BOZKIRLI OLMAK AYRICALIKTIR.

« Yanıtla #33 : 27 Haziran 2008 - 07:10 »

Cumanız Mübarek olsun.

O'na yar olmuşum O'nun kuluyum
Mazimin yarına giden yoluyum
Hem çağdaşım hem Anadolu'yum
Ne sağda ne de solda gör beni

Ozan Uğur IŞILAK
murat-t
Aktif Üye
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #34 : 27 Haziran 2008 - 08:45 »

cumanız  mübarek  olsun....
PINAR
Yeni Başlayan
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #35 : 27 Haziran 2008 - 08:50 »

Cumanız mübarek olsun...
hakiki
Aktif Üye
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #36 : 27 Haziran 2008 - 09:23 »

sıhhat ve afiyetle  nice cumalara  cumanız mubarek olsun

Nice  insanlar gördüm, üstünde elbise yok.
Nice elbiseler  gördüm, içinde insan yok.

Mevlana
AliRizaOzaslan
Aktif Üye
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #37 : 27 Haziran 2008 - 14:34 »

Mübarek Zamanlar...

Aziz Cemaat!

Kendine has nimetlerin ihsan edildiği belli mevsimler, bazı ibâdet ve önemli işlerin îfâ edilmesi kendine bağlanan muayyen vakitler vardır. Bir günde kılınan beş vakit namaz, her hafta kılınan Cuma namazı, Bayram günlerinde Bayram namazı, Ramazan ayının gecelerinde Teravih namazı, Oruç için Ramazan ayı, Hac için, hac günleri, işte bu belirli vakitlerdendir. Nitekim Kuran-ı Kerimde şöyle buyurulmuştur: Akşama ulaştığınızda ve sabaha kavuştuğunuzda, gündüzün sonunda ve öğle vaktine eriştiğinizde, Allah'ı tesbîh edin (namaz kılın). Göklerde ve yerde hamd Ona mahsustur.[1]

Değerli Müminler!

Üç aylar, Mevlid, Regâib, Miraç, Berât kandilleri ile Kadir gecesi gibi vakitler de müslümanların özel olarak, Cenâb-ı Hakka yönelip tevbe ve istiğfarda, duâ ve niyâzda bulundukları, nâfile ya da kazâ namazı gibi ibadetlerle değerlendirdikleri, bereketli zamanlardır. Yüce Allah; Cennet nimetlerinin, Ey Rabbimiz! İman ettik; bizim günahlarımızı bağışla, bizi ateş azâbından koru diyen; sabreden, dürüst olan, huzûrda boyun büken, hayra harcayan ve seher vaktinde Allahtan bağış dileyenler için olduğunu bildirmektedir.[2]

Sevgili Peygamberimiz ise;

Ey insanlar! Selamlaşınız. Yemek yediriniz. İnsanlar uyurken geceleyin namaz kılınız. Selâmetle cennete girersiniz.[3]

Gecede duanın kabul olacağı bir saat vardır ki; herhangi bir Müslüman, ona rastlar da dünya ve ahirete dair Allah'dan hayır dilerse, muhakkak Allah dileğini yerine getirir.[4] Buyurmaktadır.

Muhterem Müminler!

İçinde; Regaip, Miraç, Berat ve Kadir gecelerinin yer aldığı, Recep, Şaban ve Ramazan aylarından oluşan maneviyat mevsiminin dînî hayatımızda özel bir yeri vardır.

Kin ve nefretin unutulduğu, herkesin kendisini güven içinde hissettiği; Peygamberimizin Allah'ım! Recep ve Şabanı hakkımızda hayırlı ve mübârek kıl, bizi Ramazana ulaştır[5] duâlarıyla iltifat buyurduğu üç aylar, mübarek gecelerle nurlanmış; namaz, oruç, zekat ve sadaka gibi ibadetlerle süslenmiştir.

Üç aylar, kötülüklerden uzaklaşmanın yoğunluk kazandığı; iyilik, hayır ve duaların arttığı; yardımlaşma hissinin canlandığı; gönülleri ferahlatan Ramazan-ı Şerifin de içinde bulunduğu bir iklimdir.

Peygamber Efendimiz: Beş gece vardır ki, onlarda yapılan dualar kabul olur. Bunlar; Recep ayının ilk gecesi, Şaban ayının on beşinci gecesi, Cuma ve Bayram geceleridir[6] buyurmuştur.

[1] Rûm, 30/17-18.
[2] Al-i İmrân, 3/16-17.
[3] R.Salihin Terc.H.Hüsnü Erdem c.2, s.452. Hadis No.1171.
[4] Aynı eser, s.458, Hadis No:1183.
[5] Keşfül-Hafa No:554
[6] el-Fethül Kebir 2/92.

menzilli
Süper Aktif Üye
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #38 : 03 Temmuz 2008 - 22:01 »

Bugün,
çölleşen ruhlarımıza ve çatlamış umutlarımıza

kevser çağlayanları

Sunulmakta..

Cennet koridorları görebilen gözlere açmış kapılarını

ebedi huzur dağıtmakta

talib olanlara.

Hamd olsun bu kutlu güne bizi kavuşturan,

heba ettiğimiz ömrümüze sonsuzluk

Hükmün de

Kutlu anlar saklayan RAHMAN a.

Cumanız hayırlara vesile olsun sizin için ve

Sizler o RAHMET deryasından yudum yudum,

kana kana, ebediyen için

O na (c.c) yönelmenin saadetini

tüm benliğinizin hissetmesi

duasıyla

CUMA nız mübarek olsun

BİR SEVDAM VAR..ONUN İÇİN BURDAYIM...
hasandursun
Kıdemli Üye
Çevrimdışı Çevrimdışı

BOZKIRLI OLMAK AYRICALIKTIR.

« Yanıtla #39 : 04 Temmuz 2008 - 07:05 »

Cumanız mübarek dualarınız kabul olsun...

O'na yar olmuşum O'nun kuluyum
Mazimin yarına giden yoluyum
Hem çağdaşım hem Anadolu'yum
Ne sağda ne de solda gör beni

Ozan Uğur IŞILAK
PINAR
Yeni Başlayan
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #40 : 04 Temmuz 2008 - 07:36 »

Cumanız mübarek,dualarınız kabul olsun.Allah helalinden bol kazançlar versin.
delireis
Yeni Başlayan
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #41 : 04 Temmuz 2008 - 07:37 »

Allah hicbir kimseyi guc yetiremeyecegi bir sekilde yukumlu tutmaz. Herkesin kazandigi iyilik kendi lehine, isledigi fenalik da kendi aleyhinedir.

Ya Rabbena! Eger unuttuk veya kasitsiz olarak yanlis yaptiysak bundan dolayi bizi sorumlu tutma.

Ya Rabbena! Bizden oncekilere yukledigin gibi agir yuk yukleme.

Ya Rabbena takat getiremeyecegimiz seylerle bizi yukumlu tutma. Affet bizi, lutfen bagisla kusurlarimizi, merhamet buyur bize. Sensin Mevlamiz, yardimcimiz. Kafir topluluklara karsi Sen yardim eyle bize ." (bakara suresi)

Mübarek Cuma bizleri de mübarek eylesin inşallah , hayırlı Cumalar

[/b]

SEHADET sonum,
FIRDEVS yurdum,
KEVSER hayat suyum,
PEYGAMBERIM (S.A.V) komsum,
CEMALULLAH'I SEYRETMEK enbüyük onurum olsun,
YA RAB...
AMIN!!!
murat-t
Aktif Üye
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #42 : 04 Temmuz 2008 - 09:03 »

cumanız  mübarek  olsun..... hayırlı  cumalar......
AliRizaOzaslan
Aktif Üye
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #43 : 04 Temmuz 2008 - 09:45 »

Kandilin gölgesinde Cumamız mübarek olsun..

oktaydemirtas
Yeni Başlayan
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #44 : 04 Temmuz 2008 - 10:17 »

Hayırlı cumalar,mutlu bir haftasonu diliyorum.

Ağladım her yerde hep ah eyledim,Gördüğüm her kul için dostum dedim.Herkesin zannında dost oldum ama,Kimse talip olmadı esrarıma.
Sayfa: 1 2 [3] 4 5 ... 22   Yukarı git

Gitmek istediğiniz yer: