bozkir.net Bozkir Forum Arsivi 16 Mayıs 2025 - 14:50 *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular:
Mesaj yazmaya başlamadan önce Forum Kurallarını Okuyunuz.

Sayfa: 1 [2]   Aşağı git
Gönderen Konu: Bozkır Yerel Seçimleri  (Okunma Sayısı 14707 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
hasandursun
Kıdemli Üye
Çevrimdışı Çevrimdışı

BOZKIRLI OLMAK AYRICALIKTIR.

« Yanıtla #15 : 27 Mart 2008 - 10:39 »

Bozkır'ın tüm resimlerine bakın, ne yolları var nede evleri..Bozkır'ın en güzel ve en önemli yeri çarşamba çayı bence..adeta bir sembol oldu çayımız..Belediye başkanları çayın temizliği ve imarına ne kadar önem veriyorlarki, tüm kanalizasyon çaya verilmiş..geçen sene eylül ayında gittim, barajdan aşağı boğaza doğru yürümek istedim, gördüğüm manzara içler acısıydı. Barajdan itibaren kanalizasyon açıkdan akıyordu, daha acısıda boğazdaki tüm bahçeler bu suyla sulanıyor..kokudan yürümek mümkün değildi..çok üzüldümm..yukarılarda farklı değildiki, çay çöp ve yosundan görünmüyordu.Benim çocukluğum çayda balık tutarak geçti, en büyük eğlencemizdi.Bu görüntüler gerçekden çok üzdü beni..Bozkır da yaşayan arkadaşlarımız elbette bu durumun farkındadırlar ve oy verirken başkanların verecekleri vaatleri iyi değerlendireceklerdir. Parti gözetmeksizin hizmet verecek olan kişiler seçilir umarım..

Semra ablacım asıl sorun bu işte  bozkır belediye başkanını sadece bozkırda oturan bozkırda ikamet eden bozkırlılar seçmiyor ki.Konyadan bozkıra oy kullanmaya gidenler var köylerden ilçe merkezine oy kullanmaya gidenler var. Bunuda başkan adayları yapıyor başkan seçilebilmek için burlardan insanları bozkır merkeze kayıt ettiriyorlar. Mesela bi örnek vereyim sana ablacım konyada oturan arslantaşlıların büyük bir çoğunluğu her belediye seçimlerinden giderler bozkırda oy kullanırlar çünkü her seçimde mutlaka en az bir tane arslantaşlı belediye başkanı adayı olur. 28 Mart 2004 yerel seçimlerinde 2 tane arslantaşlı aday oldu ama ikiside seçilemedi çünkü oylar ikiye bölündü Smiley Smiley. Aynı şeyi bizm soğucaklılarda yapıyor.

Bırakında bozkır belediye başkanını bozkırda ikamet eden bozkırda yaşayan bozkırın sorunlarıyla karşı karşıya gelen insanlar seçsinler.

O'na yar olmuşum O'nun kuluyum
Mazimin yarına giden yoluyum
Hem çağdaşım hem Anadolu'yum
Ne sağda ne de solda gör beni

Ozan Uğur IŞILAK
semra
Yeni Başlayan
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #16 : 27 Mart 2008 - 10:45 »

Hasan şimdi bu konuya şöyle cevap versem beni kınayacak arkadaşlar ama, sadece benim fikrim...kulağımıza gelen, [gazetelerde yazan, tv'lerde dönen laflardan esinlenerek söylüyorum sadece, büyük seçimlerimizde böyle oylarla yapılmıyormu ki..yardımlar, vaatler halkımız oy kullanırken etkilenmiyormu bunlardan !..tabiki aslantaşlı hemşerimiz gidip oy kullanacak..genel gidişat böyle...fazla lafa gerek yok gibi...ne dersin ??Smiley
hasandursun
Kıdemli Üye
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #17 : 27 Mart 2008 - 10:55 »

Hasan şimdi bu konuya şöyle cevap versem beni kınayacak arkadaşlar ama, sadece benim fikrim...kulağımıza gelen, [gazetelerde yazan, tv'lerde dönen laflardan esinlenerek söylüyorum sadece, büyük seçimlerimizde böyle oylarla yapılmıyormu ki..yardımlar, vaatler halkımız oy kullanırken etkilenmiyormu bunlardan !..tabiki aslantaşlı hemşerimiz gidip oy kullanacak..genel gidişat böyle...fazla lafa gerek yok gibi...ne dersin ??Smiley

Haklısın ablacımda burda ki farklı bi olay konya da oturan bozkırlının tek menfaati hemşerisinin belediye başkanı olması.

Ozan Uğur IŞILAK
semra
Yeni Başlayan
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #18 : 27 Mart 2008 - 11:02 »

Haklısın ablacımda burda ki farklı bi olay konya da oturan bozkırlının tek menfaati hemşerisinin belediye başkanı olması.
[/quote]

Sonuçda bir menfaat var değilmi, önemli konuda bu...artık kimse kimseye menfaati yoksa merhaba demiyor Hasan..toplumsal sorunum bu artık işde..
hasandursun
Kıdemli Üye
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #19 : 27 Mart 2008 - 11:06 »

Sonuçda bir menfaat var değilmi, önemli konuda bu...artık kimse kimseye menfaati yoksa merhaba demiyor Hasan..toplumsal sorunum bu artık işde..
[/quote]

Haklısın ablacım seçende seçilende menfaati doğrultusunda hareket ediyor. Haklısın Doğru söze ne denir...

Ozan Uğur IŞILAK
mutesebbis
Yeni Başlayan
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

TÜRKİYE CUMHURİYETİNİN KURUCUSU ULU ÖNDER

« Yanıtla #20 : 27 Mart 2008 - 11:20 »

Aslında hep eleştiriyoruz, kötülüyoruz tabi ki buna bende dahilim. Acaba biz başkan olsak ne yapabiliriz. Borç batağına düşmüş bir belediye, zaman zaman işçilerinin parasını veremeyen bir belediye, sponsor bulamadığı için festival düzenleyemeyen bir belediyenin biz başına geçsek ne yapabiliriz hiç bunları düşündük mü? Çünkü herşey uzaktan hoş geliyor ama iş ciddiye binince böyle olmuyor. Bence Bozkır ın sadece çarşamba çayı değil heryeri muhteşem. Ben ne yazıkki semra hanıma katılamayacağım. Çünkü ben bozkırı bir bütün olarak düşünüyorum ve hiç bir yerini diğer bir yerine üstün kılamıyorum. Son olarak yapılan hizmetlere gelince bizler gelsek başa bu zor şarttlarda bunlardan daha iyi hizmet edebiliriz diye düşünüyorum.  Smiley saygılar

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!
hasandursun
Kıdemli Üye
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #21 : 27 Mart 2008 - 11:26 »

Belediyenin toplam bütçesinden personel giderlerine ayrılacak dilim %30 dur bu işin standardı budur. Bilmediğimden soruyorum Bozkır belediyesinde bu oran kaç bilen var mı? Bu oran Türkiyedeki çoğu belediyede %70-80 BUlmuştur. Bu kadar personel giderlerine para ayırırsa olmaz sırf yandaşlarını belediyeye toplayacağım diye bütün partiler ve başkanlar için geçerli bu eleştirim. Konyanın merkez ilçelerinden karatay belediyesinin oranı standartında altında dün belediye başkanını dinledim Kontv de %18 dedi doğru söylediyse onuda bi araştıralım Smiley
« Son Düzenleme: 27 Mart 2008 - 11:28 Gönderen: hasandursun » Kayıtlı

Ozan Uğur IŞILAK
semra
Yeni Başlayan
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #22 : 27 Mart 2008 - 11:50 »

Aslında hep eleştiriyoruz, kötülüyoruz tabi ki buna bende dahilim. Acaba biz başkan olsak ne yapabiliriz. Borç batağına düşmüş bir belediye, zaman zaman işçilerinin parasını veremeyen bir belediye, sponsor bulamadığı için festival düzenleyemeyen bir belediyenin biz başına geçsek ne yapabiliriz hiç bunları düşündük mü? Çünkü herşey uzaktan hoş geliyor ama iş ciddiye binince böyle olmuyor. Bence Bozkır ın sadece çarşamba çayı değil heryeri muhteşem. Ben ne yazıkki semra hanıma katılamayacağım. Çünkü ben bozkırı bir bütün olarak düşünüyorum ve hiç bir yerini diğer bir yerine üstün kılamıyorum. Son olarak yapılan hizmetlere gelince bizler gelsek başa bu zor şarttlarda bunlardan daha iyi hizmet edebiliriz diye düşünüyorum.  Smiley saygılar

Sayın Mutesebbis,
Çarşamba çayı sadece örnekti, bence de ilçemizin heryeri çok güzel..yanlış anlaşılmasın...Ayrıca söylediklerinize bende katılıyorum, bizler bozkır dışında yaşayanlar sadece yorum yapabiliyoruz, orda ben olsaydım bu şartlarda neler yapabilirim demiyoruz..biraz empati yapmak lazım sanırım..Ben sadece orda yaşayanların daha sağduyulu davranmaları gerektiğini söylemeye çalıştım..yeniliklere açık olmak lazım. Bilmem hatırlayan varmıdır, zamanında ilçemize meyve suyu fabrikası açılmak istenmiş ama ilçe halkımız karşı gelmiştir..her geçen gün kötüye giden belediye çalışmaları ve her geçen gün kahvehane sayısının fazlalaşması ( kasteddiğim Bozkır'daki işsizlik sorunudur) ve genel bütçenin azalması bunlar olagan şeylerdir.
bilgisayarci
Site Yöneticisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mustafa

Site
« Yanıtla #23 : 27 Mart 2008 - 17:47 »

Sizlerinde bahsettiği gibi partinin önemi olabilir fakat sonuçta iktidar partisinin bozkırda bir ilçe başkanlığı var ve onlarda sonuçta bozkırlı. Bu kişilerin başkan olmasına gerek var mı sizce? Başkan olmadan da yardım edemiyorlar mı? Sadace onlardan bir başkan çıkınca yardım edeceklerse ben onun altında bir çıkar olduğunu düşünürüm. Zaten akıllarını kullansalar Bozkıra gereken yardımı yapsalar hem reklemlarını yapmış olurlar hemde oy patlaması yaparlar. Ama nerde öyle insanlar. Bu yıl elektrik hatları yolun altına alınıyordu sözde ama ilçenin yarısı altına alındı ama diğer yarısı alınmadı. Neden? Çünkü ödenek o kadar çıkmış. Zaten bir karış yer bozkır oraya yetecek kadar ödenek ayırttıramıyorlarsa bu kişiler ben onlara nasıl oy verebilirim. Birde 2 tane hemşerimiz var mecliste. Neyse konuşulacak çok şey var. Kısacası bu iş partiyle olmaz yürekle olur.

Müteşebbis arkadaşımıza katılıyorum.

Bir de yollardan bahsedilmiş, bizim mahallenin yolunu görseniz şaşarsınız. Ne ayakkabı dayanır ne ayak. İnsan yürüyemiyor yahu doğruca. Üç kuruşluk bir yol yapılamıyorsa orada durup düşünmemiz lazım arkadaşlar.

Bozkır'ımız şu anda hizmete susamış durumda. Dileğim bu susuzluğu, açlığı giderecek bir başkanımızın olması, inşaallah olur.

Bu arada Hasan kardeşimiz taşımalı oy meselesine temas etmiş. Biliyorsunuz adrese dayalı nüfus sistemi gereğince herkes bulunduğu yerde kullanabilir oyunu, artık bundan sonraki seçimlerde böyle bir durumla karşılaşmayacağız, tabii ki istisnalar dışında.

"Şu vahdet tarumar olsun!" deyip saldırma İslam'a;
Uzaklaşsan da imandan, cema'atten uzaklaşma.
M.Akif
osmankoyuncu
Site Yöneticisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #24 : 28 Mart 2008 - 00:11 »

Adaylar şu an için ben adayım diyenler var. Geçen seçim aday olupta bu seçimde de aday olması kesin gözüyle bakılan kişiler daha açıklamadılar. Bir aya kalmadan herkes belli olur diye düşünüyorum.

Bozkırda kaldığım bir aydan fazla sürede genel olarak herkes seçimi konuşuyordu. Çarşıda esnaflar fikir alışverişinde bulunuyorlardı. Bu seçim diğerlerine göre biraz daha çekişmeli ve daha bilinçli geçecek kanaatindeyim.

Bu Vatanın Ekmeğini Yiyip Bu Vatana İhanet Edenler
Bir Gün Ekmek Yediği Yerden Kurşunu da Yerler!
Sayfa: 1 [2]   Yukarı git

Gitmek istediğiniz yer: