Bence bu eğitim sistemi değişmedikçe değil üniversite açılması, bazı üniversitelerin kapanması bile lazım. Düzgün bir ortaöğretim sistemi kurup herhangi bir meslek dalına eğilimi olanları üniversiteye göndermeden mesleğe, okumaya eğilimli olanların ise üniversiteye gönderilmesi, böylece üniversite mezunu işsizlerin azaltılması lazım. Sağlam bir ortaöğretim eğitimi ile üniversiteye gitmeden bir çok şey verilebilir öğrencilere.
ewet size hak veriyorum kesinlikle yerinde ve doğru bir tespit bugün birçok üniversite acılmış durumda sırf seçim yatırmı olarak yapılmış eylemler bunlar... benim mesela niğde üniversştesinde radyo tlevizyon bölümünde okuyan br arkadasım vardı ama düşünün radyo tv ile ilgili olarak bir stüdyoları bile yoktu ne kadar verimli ve eğitim almış alabilir ki orda bu dediğim ama 7,8 yıl önceydi şimdi nasıl bilmem yada karadeniz teknik üniversitesi ve ondokuz mayıs üniversitesi yeterken karadeniz bölgesine şimdi yok giresun üniversitesi yok ordu üni versitesi açılmış yeterli, kaliteli öğretim elemanları ve proflar olmadığı sürece istediğiniz kadar üniversite açın ne fayda içi boş bir üniden mezun olduktan sonra

bence selçuk üniversitesi çok kaliteli ve hızla gelişmekte olan türkiyenin en büyük üniversitelerinden biri yeni üniversite açmak yerine olanı dahada iyi hale getirmek en güzeli diye düşümüyorum yanlış düşündüğümü söyleyenler olsa bile