bozkir.net Bozkir Forum Arsivi 16 Mayıs 2025 - 21:19 *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular:
Mesaj yazmaya başlamadan önce Forum Kurallarını Okuyunuz.

Sayfa: 1 2 [3] 4 5   Aşağı git
Gönderen Konu: Sabah Namazına Nasıl Kalkılır?  (Okunma Sayısı 60069 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
hasandursun
Kıdemli Üye
Çevrimdışı Çevrimdışı

BOZKIRLI OLMAK AYRICALIKTIR.

« Yanıtla #30 : 25 Mart 2009 - 16:41 »

Amin.
RABBIM bizleri namazlarinda devamlilik gosteren kullarindan eylesin
.

Amin...

O'na yar olmuşum O'nun kuluyum
Mazimin yarına giden yoluyum
Hem çağdaşım hem Anadolu'yum
Ne sağda ne de solda gör beni

Ozan Uğur IŞILAK
hasandursun
Kıdemli Üye
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #31 : 27 Mart 2009 - 08:28 »

Cemil TOKPINAR'ın 2002 yılında çıkan  "Sabah Namazına Nasıl Kalkılır?" isimli kitabını geçtiğimiz günlerde okumayı nasip etti rabbim. Sozsuz şükürler olsun. Çok etkliyeci bir kitap alıp okumanızı okutmanızı tavsiye ederim. Kitap ilk çıktığınde hedefi 1 Milyon satmakmış çoktan geçmiş 1 Milyonu. Kitabın yazarına abi diye hitap edeceğim o kadar samimi, namaz sevdalısı bir insan ki. Cemil abinin şimdiki hedefi 10 milyon satarak 70 milyonun bu kitabı okumasını saglamak Allah izin verirse. Abinin amacı bu kitabı çok sattrıp para kazanmak değil kitabın fiyatı çok makul zaten. Ayrıca aşağıya linkini ekleyeceğim sitedende idirebilirsiniz kitabı. Birde geçtiğimiz yaz Namaz Kahramanları isimli bir kitap daha çıkarmış CEMİL Abi. Bu kitabıda okumanızı tavsiye ederim. Kitabı okuduktan sonra  cemil abiye mektup ve e-posta gönderenlerin görüşlerine yer veriliyor. Bu iki kitapta beni çok etkiledi. Cemil abiye destek vermemiz lazım. Sitemizdede kampanya başlatalım herkes okusun bu kitabı okuyanlar görüşlerini yazsınlar.

Cemil abi kitabında şöyle bi dua ediyor " Cenab-ı Hak kimseye sabah namazına kalkmama veya sabah namazını kazaya bırakma gibi bir acı yaşatmasın" Ne güzel bir dua değilmi BOZKIRLILAR.

Şu sitedende kitabı okuyabilirsiniz. Kitabı siteye koyması  bundan maddi bir çıkar gözetmediğinin en önemli göstergesi.

http://www.namazladirilis.com/modul.php?bl=20

Kitabı okuyanlardan görüş bekliyorum. İnşallah bu başlığı hep gündemde tutalım Cemil abinin 70 milyon kişiye bu kitabı okutma davasına katkıda bulunalım. Kimlere nasıl uluşabiliriz fikri olanlar yazsınlar. Bozkılılar zeki insanlardır. Çok orjinal projeler çıkacağına inanıyorum. Yönetici Arkadaşlardan da bu konuyu forumun en başına koymalarını istiyorum. Allah razı olsun şimdiden.

Selam ve dua ile...

Ozan Uğur IŞILAK
hasandursun
Kıdemli Üye
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #32 : 31 Mart 2009 - 08:34 »

Gündeme

Ozan Uğur IŞILAK
hasandursun
Kıdemli Üye
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #33 : 02 Nisan 2009 - 09:26 »

gündeme...

Ozan Uğur IŞILAK
ali_cicek
Aktif Üye
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #34 : 03 Nisan 2009 - 15:11 »

verdiğiniz bilgiler için Allah sizden razı olsun...

Medeniyet Dediğin Açmaksa Bedeni, Desene Hayvan Senden Daha Medeni
***Yoksa Sana Olan Yakınlığımı ve Sana Gücümün Yettiğini İnkar Mı Ettin? (hadisi şerif)***
hasandursun
Kıdemli Üye
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #35 : 06 Nisan 2009 - 15:12 »

verdiğiniz bilgiler için Allah sizden razı olsun...

Açtığımız konuya yorum yazıp destek olduğun için Allah senden de razı olsun alicim.

Ozan Uğur IŞILAK
desertrose
Yeni Başlayan
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #36 : 06 Nisan 2009 - 16:28 »

cemil tokpınar ın "peygamberimizin diliyle gençlik" adlı kitabını da tavsiye ederim herkese...

sınava tabi tabiat ananın evlatları rabbi tanımadı kimisi küfretti yaradana zulmetti kendine..._SaGoPa KaJmEr_
mehmetsayin
Süper Aktif Üye
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #37 : 07 Nisan 2009 - 16:45 »

HER AN VİCDANA UYARAK KUR'AN'I YAŞAMAK

Allah'ın ve ahiretin varlığının farkına varan insanın tek amacı Allah'ı hoşnut etmek ve sonsuz hayatını cennette yaşayabilmek olacaktır. Vicdanını ve aklını kullanan bir insan için bunun dışında bir hedef belirlemek imkansızdır. Bu noktada vicdanlı düşünen kişi, çok büyük bir yanılgıyı daha fark eder. İnsanların büyük kısmı dinin, hayatın küçük bir bölümünü kapsayan bir inanç olduğunu zannetmektedirler. Onlara göre din belirli günlerde hatırlanır, ibadetler dışında da dinle ilgili bir konu yoktur. Oysa Kuran'da insanın ibadetleri ile birlikte tüm hayatının da Allah için olacağı bildirilmektedir. Ayette şöyle buyrulur:

De ki: "Şüphesiz benim namazım, ibadetlerim, dirimim ve ölümüm alemlerin Rabbi olan Allah'ındır." (Enam Suresi, 162)

Bunun anlamı şudur; bir insan her tavrında, her konuşmasında, her kararında kısacası hayatının her anında Allah'ın kendisinden hoşnut olup olmayacağını gözetmeli, eğer Allah'ın hoşnut olmayacağını düşünürse o tavırdan tamamen vazgeçmelidir.

Aslında her kim vicdanına başvurursa hayatının tek amacının Allah için yaşamak olduğunu anlayacaktır. Dünyada sürdürdüğü yaşamdan sorguya çekilecek ve sonucunda sonsuz hayatını geçireceği mekan belirlenecek bir insan için başka bir seçenek kesinlikle mümkün değildir. Dahası, nankör olmayan, düşünen, gerçekleri idrak etme yeteneğine sahip her insan elbette ki kendisini yoktan var eden, kendisine bir hiçken hayat veren ve sonsuz cennette yaşama imkanı tanıyan Rabbimizi hoşnut kılmaktan daha önemli birşey görmez.

Bütün hayatını Allah için yaşamaya karar veren insan, Allah'ı nasıl hoşnut edeceğini bulmak için yine vicdanına başvurur. Kuran'da Allah yasaklarını ve emirlerini bildirmiştir. Herşeyden önce vicdanını kullanan biri bu emir ve yasaklara kesin olarak uyar. Haram ve helalleri, Kuran'da okuduğu her hükmü en titiz şekliyle uygular. Kuran'da bildirilen ahlak özelliklerini kendisine örnek alır. Bunu yaparken de son derece samimidir. Kuran'da her yazanı; anlayışının ve imkanlarının elverdiği ölçüde, elinden gelenin en fazlasıyla yerine getirir. Buna şöyle bir örnek verebiliriz: Kuran'ı okuyan insan Allah'ın emrettiği bazı ibadetler olduğunu görecektir. Bu ibadetlerden biri de namazdır. Namazla ilgili ayetlerden bir tanesi şöyledir:

"Namazı bitirdiğinizde, Allah'ı ayaktayken, otururken ve yan yatarken zikredin. Artık 'güvenliğe kavuşursanız' namazı dosdoğru kılın. Çünkü namaz, mü'minler üzerinde vakitleri belirlenmiş bir farzdır." (Nisa Suresi, 103)

Bu ayeti okuyan kişiye vicdanı artık namazı kılmasını emredecektir. Hatta şu anda bu yazıyı okuyanlara da namazın farz olduğu hatırlatılmış oldu. Kişi bundan sonra vicdanının ve Kuran'ın emrettiğini uygulayabilir veya türlü bahanelerle Kuran'ın hükümlerini uygulamaktan kaçabilir. Ancak asla unutmamalıdır ki, namaz kılmamak için her ne bahane bulursa bulsun, bu bahane ahirette geçerli olmayacaktır.

Elbette Kuran'da emredilen ve insanın yerine getirmesi gereken başka ibadetler de vardır. Ayrıca günlük yaşam sırasında karşılaşılan ve Kuran'dan çözüm bulunabilecek, doğrunun öğrenilebileceği olaylar da her insanın karşısına çıkacaktır. İşte bu gibi durumlarda vicdan yol gösterici olacak ve insanı Allah'ı hoşnut edecek tavırları aramaya yöneltecektir.

Dini yaşamak isteyen insan vicdanını ve aklını kullanarak Kuran'ı okumalı ve okuduklarını yine vicdanını kullanarak hemen uygulamaya geçirmelidir.

Kaynak gerçek akıl

Dostlukların kurulması zor Kalplerin kırılması kolay
M. Sayın

Toplumsal hayatta en yararlı erdem hoşgörüdür. Dale Carnegie

İnsanların renkleri ayrı olsada göz yaşları aynıdır
hasandursun
Kıdemli Üye
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #38 : 09 Nisan 2009 - 12:24 »

Dünyada ilk: Namaz Resimleri Sergisi

'Dinin direği' Namaz için dünyada bir ilk gerçekleşiyor. “Namaz Resimleri Sergisi”, İstanbul’da Birlik Vakfı’nda açılıyor. İşte program:

Son yıllarda toplumdaki namaz bilincini ve duyarlılığını arttırmaya yönelik etkinliklere bir yenisi daha ekleniyor. “Resim çok önemli ve etkili bir mesaj dilidir” diyen ressam Arif Ergun, iki yıldır hazırladığı 42 yağlı boya tabloyu sanatseverlerin beğenisine sunacak.

Tarihte namazlarıyla ünlü maneviyat büyüklerinden zor şartlarda kılınan namazlara kadar önemli olayları bir resim karesinde özetleyen Ergun, tablolarına ilginç isimler verdi. Bunlar arasında Abbad bin Bişr’in (r.a.), Hatem bin Asam’ın, Urve bin Zübeyir’in, Bediüzzaman Said Nursi’nin namazları olduğu gibi, “savaşta namaz”, “Çanakkale’de namaz”, “yoğun bakımda namaz”, “çatıda namaz”, “kar üstünde namaz” gibi isimler de var.

Sanatçının görevinin hayattaki güzellikleri tabloya aksettirmek olduğunu belirten ressam Arif Ergun, “Maalesef bugüne kadar namaz resmin konusu olmamıştır” diyerek şöyle devam etti: “Resimlerimi yaparken tamamen gerçek olaylardan hareket ettim. Her yerde, her şartta namaz kılmaya çalışan insanların oluşturduğu güzellik tablolarını resmettim. Belki kimi insanlar tabloları görünce bir kısmına çok şaşıracaklar. Ama birçok kimse de kendi hayatından veya çevresinde gözlemlediği kimselerden izler bulacak.”

Arif Ergun’un “Namaz Resimleri Sergisi”, Cumartesi günü saat 14.00’da açılacak. İstanbul Çemberlitaş’ta bulunan Birlik Vakfında sergilenecek olan namaz resimleri, 19 Nisan’a kadar 09.00 ile 19.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

Namaz kitabı yazarları da imza yapacak

Resim sergisinde Namaz Gönüllüleri Platformunda bulunan namaz bilinci kitabı yazarlarından Abdullah Yıldız, Cemil Tokpınar, Vehbi Karakaş, Hasan Hafızoğlu, Kerim Buladı, Ramazan Kayan, Yaşar Alptekin, İsmail Mutlu, Ahmed Çağlayan, Ahmed Altun, Ahmed Saban da kitaplarını imzalayacaklar. İmza programı Cumartesi ve Pazar günü gerçekleşecek.

Ressam Arif Ergun Kimdir?
1954 yılında Konya’nın Hadim ilçesinde doğdu. İlkokulu kendi köyü Kaplanlı’da, ortaokulu Hadim’de, liseyi Bursa Erkek Lisesinde ve Konya Gazi Lisesinde okudu. İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Yüksek Dekoratif Sanatlar Bölümünden 1977 yılında mezun oldu.

Resime karşı merakı daha ilkokula gitmeden kuzu ve at resimleri çizerek başladı. Okul döneminde de öğretmenlerin teşvikiyle devam etti.

Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Bölümünü bitirdikten sonra 21 yıl kumaş desenleri ve kumaş baskı işleriyle meşgul oldu. Bu sırada vakit buldukça resim yapmaya devam etti. Son yıllarda Kutlu Doğum Haftası programlarına paralel olarak çok farklı gül resimleri yaptı.

Kasımpaşa Lemar Düğün Salonunda, Taksim Metrosu Sergi Salonunda, Cevahir Otelde, Sepetçiler kasrında, Fırat Kültür Merkezinde, Muammer Karaca Tiyatrosunda resim sergileri açtı. Namaz Gönüllüleri Platformunda bulunan Arif Ergun,  “Namaz Resimleri Sergisi”yle yedinci kişisel sergisini açmış olacak.

(Haber 7)

Ozan Uğur IŞILAK
hasandursun
Kıdemli Üye
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #39 : 13 Nisan 2009 - 07:35 »

Gündeme

Ozan Uğur IŞILAK
hasandursun
Kıdemli Üye
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #40 : 15 Nisan 2009 - 08:44 »

gündeme...

Ozan Uğur IŞILAK
efza
Yeni Başlayan
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #41 : 15 Nisan 2009 - 15:25 »

1 sene falan oldu kitabı aldım ama daha okuyamadım   inş.  en kısa zamanda okuyacağım   
hasandursun
Kıdemli Üye
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #42 : 16 Nisan 2009 - 15:03 »

1 sene falan oldu kitabı aldım ama daha okuyamadım   inş.  en kısa zamanda okuyacağım  

İnşallah okursunuz en kısa zamanda...

Ozan Uğur IŞILAK
AliRizaOzaslan
Aktif Üye
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #43 : 22 Nisan 2009 - 10:56 »

Yıllar öncesi(70 li) yaz günlerini yaşıyorum köyümde.Günler uzun mu uzun.Gündüz tarla,bahçe,hayvanlarla haşır,neşir.Akşam olmuş köye gelinmiştir.

Akşam namazı eda edilmiştir,lakin yatsı geceye yakın zamanda oluyor.Abdestimi almış,gaz lambasının ışığında az şöyle dinleneyim diye oturmuşum yer minderine.

Uyanıp kendime gelmeme sebeb oldu Ezan sesi.Kendimi toplayıp bir lambaya baktım,bir saata.Günlük yorgunluğa,uykuya yenik düşmüş,tabii yatsı namazı da kazaya kalmıştı.

Ama olsundu,nasılsa sabah namazına uyanmıştım ya.Böylesi de oluyor mu hayatınızda?

Hamdım             Piştim            Yandım
bozkirliii
Ziyaretçi
« Yanıtla #44 : 22 Nisan 2009 - 13:43 »

vallaha degerli hemserilerim bu konuda cok slklntiliyim sabah namazlarini cok kaciriyorum insan kaza bile etse ici rahat etmiyor dua edin bana kardeslerim birbirimize dua edelim en guzel dua kardesin kardese duasidir
Sayfa: 1 2 [3] 4 5   Yukarı git

Gitmek istediğiniz yer: